Εξωγήινη Σφιόντεκ, ξανά στον θρόνο του Roland Garros (vids)

17:21 4/6/2022 - Πηγή: Tennis24

Τρένο δίχως φρένα η Ίγκα Σφιόντεκ στο γυναικείο Tour. Το Σάββατο (4/6) κέρδισε και την Κόκο Γκοφ, στον μεγάλο τελικό του φετινού Roland Garros, έφτασε τις 35 συνεχόμενες νίκες και κατέκτησε τον 2ο Grand Slam τίτλο της καριέρας της!

Η φοβερή Πολωνή, έχασε μόλις τέσσερα games από την 18χρονη Αμερικανίδα, έδειξε για πολλοστή φορά φέτος, γιατί είναι η Νο1 τενίστρια

στον κόσμο και μετά από μόλις 69 λεπτά αγώνα, επέστρεψε στον θρόνο της στο Γαλλικό Όπεν.

Δυο χρόνια μετά την κατάκτηση του παρθενικού της Major τίτλου στο Παρίσι, η 21χρονη επικράτησε της Νο18 του ταμπλό με 6-1, 6-3 και έγραψε ακόμη μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του αθλήματος.

Polish Perfection in Paris #RolandGarros | @iga_swiatek pic.twitter.com/hYR9OR6xYH

Roland-Garros (@rolandgarros) June 4, 2022

Με αυτή τη σπουδαία εμφάνιση, έφτασε στον 6ο συνεχόμενο τίτλο της στο Tour (Ντόχα, Καλιφόρνια, Μαϊάμι, Στουτγάρδη, Ρώμη και τώρα Παρίσι) και συνεχίζει να αγνοεί την ήττα από τις… 16 Φεβρουαρίου, όταν και ηττήθηκε από την Γέλενα Οσταπένκο, στο Ντουμπάι.

Πλέον, είναι η μια από τις δυο τενίστριες με το μεγαλύτερο σερί συνεχόμενων νικών στο μέσα στον 21ο αιώνα, μιας και έπιασε το σερί 35 αγώνων της Βίνους Γουίλιαμς, από το 2000.

Δεν είναι μόνο αήττητη, αλλά και… ανίκητη η Σφιόντεκ, που με το επίπεδο τένις που έχει φτάσει να παίζει τις τελευταίες εβδομάδες, έχει κάνει τους απανταχού fans του τένις, να υποκλιθούν στο τεράστιο ταλέντο και τη σπουδαία δουλειά που έχει κάνει για να τελειοποιήσει την παρουσία της στο court.

Iga on point #RolandGarros | @iga_swiatek pic.twitter.com/IiWkRVW5GJ

Roland-Garros (@rolandgarros) June 4, 2022

Κόντρα στη Γκοφ, η Νο1 κόσμου έκανε μόλις 16 αβίαστα λάθη, κέρδισε 30/44 πόντους πίσω από το σερβίς της και εκμεταλλευόμενη 5/10 break points, έφτασε στην πανηγυρική επικράτησή της.

Παρά το γεγονός ότι η Αμερικανίδα αντίπαλός της, κατέβαλλε μεγάλη προσπάθεια στο 2ο set, για να επιστρέψει, παίρνοντας και προβάδισμα με 0-2, η Σφιόντεκ αντέδρασε, έκανε δικά της τα επόμενα πέντε games (5-2) και λίγες στιγμές αργότερα “έκλεισε” τον τελικό στο σερβίς της.

Στην πορεία της προς τον τίτλο, η 21χρονη έχασε μόλις ένα set, από την 19χρονη Κινέζα, Κινγουέν Ζενγκ, στον 4ο γύρο. Κατά σειρά, κέρδισε, τις: Τσουρένκο, Ρίσκε, Κόβινιτς, Ζενγκ, Πεγκούλα, Κασάτκινα και Γκοφ.

Starting off strong #RolandGarros | @iga_swiatek pic.twitter.com/Ul0t6DpZMa

— Roland-Garros (@rolandgarros) June 4, 2022

Την επόμενη εβδομάδα, η Σφιόντεκ θα φτάσει τους 8.631 WTA πόντους και θα έχει σχεδόν τους… διπλάσιους από τη Νο2, Ανέτ Κόνταβεϊτ (4.325).

Η Γκοφ από την πλευρά της, μετά τις φοβερές δυο εβδομάδες που διένυσε στο Παρίσι, θα κερδίσει 10 θέσεις και θα ανέβει στο Νο13 της παγκόσμιας κατάταξης, που θα αποτελέσει το νέο ρεκόρ καριέρας της.

ROLAND GARROS MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S SINGLES DRAW l OOP (-1h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Εξωγήινη Σφιόντεκ, ξανά στον θρόνο του Roland Garros (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα