Η επόμενη θα είναι και η «φαρμακερή» Στέφανε

O Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την επική πρόκριση που πραγματοποίησε κόντρα στον Ράφαελ Ναδάλ, δεν κατάφερε και κόντρα στον Ντανίλ Μεντβέντεφ να κάνει κάτι ανάλογο και να παίξει για πρώτη φορά σε έναν τελικό Grand Slam.

Παρά την απογοήτευση που υπάρχει στον σπουδαίο Έλληνα τενίστα, η προσπάθεια που κατέβαλλε όλο αυτό το διάστημα σε συνδυασμό με τα εξαιρετικά παιχνίδια που έκανε κατά τη διάρκεια του τουρνουά, υπάρχουν πολλά περισσότερα θετικά που πρέπει να αποκομίσει ενόψει συνέχειας. Ο Στέφανος πάλεψε πολύ απέναντι στον Ρώσο, ο οποίος φαινόταν

«ακατανίκητος», δείχνοντας για ακόμη μια φορά ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, μη αφήνοντας πολλά περιθώρια στον Τσιτσιπά να επιστρέψει στο ματς.

Στα μισά του τρίτου σετ, ο Τσιτσιπάς έδειξε ότι έχει ακόμη σφυγμό, κάνοντας την τελευταία προσπάθεια επιστροφής του στον αγώνα, όμως παρά το 0-30 και ενώ προηγούνταν με 5-4 στα games δεν κατάφερε να βρει τις πολυπόθητες ευκαιρίες για μπρέικ, που ίσως έδιναν το έναυσμα για μια ακόμη σπουδαία ανατροπή.

Υπερηφάνεια και μόνο μπορεί να υπάρχει για τον Έλληνα παίκτη, ο οποίος στα 22 του έχει καταφέρει να αγωνιστεί σε τρεις ημιτελικούς Grand Slam, κάτι που από μόνο του λέει πολλά και για το τι έχει καταφέρει, αλλά και για τη σκληρή δουλειά που έχει ρίξει για να φτάσει στο κορυφαίο επίπεδο και να παραμείνει σε αυτό.

Τα δείγματα γραφής εδώ και καιρό είναι πάρα πολύ καλά και όσο ο Στέφανος παίζει παιχνίδια με μεγάλο βαθμό δυσκολίας και πίεσης, τόσο περισσότερο προς όφελος του θα λειτουργούν στη μνήμη του όλες αυτές οι αναμετρήσεις που έπαιξε ως τώρα.

Μπορεί απέναντι στον Ράφαελ  Ναδάλ στο Australian Open 2019, τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Roland Garros 2020 και φέτος απέναντι στον Ντανίλ Μεντβέντεφ να μην τα κατάφερε σε έναν ημιτελικό, όμως στις επόμενες ευκαιρίες που θα του δοθούν θα είναι ακόμη πιο έτοιμος για τη πρόκληση ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας.

Ο Τσιτσιπάς έδειξε στη διαδρομή του ως τα ημιτελικά του φετινού Australian Open ότι μπορεί να ανταπεξέλθει και τις κρίσιμες στιγμές, παίζοντας τένις υψηλού επιπέδου και ρισκάροντας όταν χρειάζεται. Οι αναμετρήσεις τόσο με τον Θανάση Κοκκινάκη και κυρίως με τον Ράφαελ Ναδάλ, έδειξαν ότι ο Έλληνας παίκτης μπορεί ακόμη και στις δύσκολες καταστάσεις να παίξει τένις με υψηλό ρίσκο και να είναι αυτός που καθορίζει τη «μοίρα» ενός πόντου. Το «mentality», η σταθερότητα και η διάρκεια είναι τα κλειδιά για τον Στέφανο, ώστε να δημιουργήσει ξανά τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις για πολλά και σπουδαία πράγματα το επόμενο διάστημα.

Το κυριαρχικό τένις και τα χτυπήματα στο όριο φανέρωσαν ότι ο Τσιτσιπάς διαθέτει παραπάνω από ένα «όπλα» στο παιχνίδι του, έχοντας την ποιότητα να υποστηρίξει κάθε χτύπημα του, κερδίζοντας καθοριστικούς πόντους.

Το μέλλον προμηνύεται με ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον τόσο για τον 22χρονο Στέφανο Τσιτσιπά, όσο και για εμάς που έχουμε τη τύχη να παρακολουθούμε έναν τόσο σπουδαίο παίκτη, ο οποίος σίγουρα θα έχει πολλές ευκαιρίες ακόμη για να παίξει όχι σε έναν, αλλά σε πολλούς τελικούς Grand Slam.

Δημήτρης Τσαπνίδης

The post Η επόμενη θα είναι και η «φαρμακερή» Στέφανε appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα