Η εκλεκτή λίστα των νικητών του Queen’s

Tην ευκαιρία να μπει σε ένα “κλειστό” club θρύλων του αθλήματος που έχουν κατακτήσει το τουρνουά του Queen’s θα επιχειρήσει να μπει ο Στέφανος Τσιτσιπάς αυτήν την εβδομάδα στο Λονδίνο!

Δεν θεωρείται τυχαία μία από τις πιο σπουδαίες και ιστορικές διοργανώσεις στο παγκόσμιο τουρ.

Το τουρνουά του Queen’s πλησιάζει τα 140(!) χρόνια ιστορίας και εκεί έχουν “πατήσει” και διαπρέψει απίστευτες προσωπικότητες και τρομεροί τενίστες που άφησαν το δικό τους “στίγμα” στην ιστορία του αθλήματος.

Τα τελευταία επτά χρόνια έχει ψηφιστεί πέντε(!)

φορές ως το καλύτερο τουρνουά ATP της σεζόν από τους παίκτες ενώ ο Άντι Ρόντικ το έχει περιγράψει σαν “το καλύτερο τουρνουά στον κόσμο”.

Πάμε να δούμε ορισμένους θρύλους του αθλήματος που έχουν γράψει ιστορία στο Λονδίνο.

Τζον ΜακΕνρο

Ο Τζον ΜακΕνρο είναι φυσικά γνωστός για τις τρομερές του αρετές στο γρασίδι και δεν θα μπορούσε να μην έχει εντυπωσιάσει με την παρουσία του στο Queen’s.

Tέσσερις τίτλοι, επτά σερί τελικοί την περίοδο 1978-1984 ενώ είναι ο τενίστας με τις περισσότερες νίκες στο τουρνουά (42) έχοντας κάνει το double σε Queen’s και Wimbledon δύο φορές (1981, 1984)!

Μπόρις Μπέκερ

Ένας άλλος τρομερός τενίστας στο γρασίδι, ο θρυλικός Μπόρις Μπέκερ επίσης κατέκτησε το Queen’s τέσσερις φορές.

Την πρώτη μάλιστα το 1985 σε ηλικία μόλις 17 ετών ενώ αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος καριέρας του!

Το 1987, 1988 και το 1996 επίσης θριάμβευσε στο Λονδίνο νικώντας την τελευταία φορά τον μεγάλο του αντίζηλο, Στέφαν Έντμπεργκ.

Ιβάν Λεντλ

Ο τενίστας που δεν κατάφερε ποτέ να κερδίσει το Wimbledon, φτάνοντας σε δύο ημιτελικούς και σε δύο τελικούς, ο Ιβάν Λεντλ, βρήκε παρηγοριά στο Queen’s που κατέκτησε δύο σερί χρονιές, το 1989 και το 1990.

Πιτ Σάμπρας

Με επτά τίτλους στο Wimbledon, ο Pistol Pete μάλλον δεν είχε και το καλύτερο ρεκόρ στο Queen’s κερδίζοντας το πάντως δύο φορές, το 1995 και το 1999, χρονιές στις οποίες κέρδισε και το Wimbledon μερικές εβδομάδες αργότερα.

Άντι Μάρεϊ

Ο Άντι Μάρεϊ, το καμάρι του βρετανικού τένις έχει τους περισσότερους τίτλους από όλους στο Queen’s με πέντε κατακτήσεις!

2009, 2011, 2013, 2015, 2016 κάνοντας φυσικά το double με το Wimbledon το 2013 και το 2016, ο Muzza είναι ο πιο επιτυχημένος τενίστας του ιστορικού αυτού τουρνουά, ωστόσο, μένει να δούμε αν θα τον δούμε και πάλι ανταγωνιστικό εκεί στο μέλλον…

Θα μπορέσει να μπει κάποια στιγμή ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε αυτήν την εκλεκτή λίστα;

Κώστας Αϊτάκης

The post Η εκλεκτή λίστα των νικητών του Queen’s appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα