“Νιώθω την ευθύνη να βγω μπροστά από τους Big-4”

Από το 2002 έχει να κατακτήσει τίτλο στο Wimbledon, τενίστας εκτός των Ρότζερ Φέντερερ, Νόβακ Τζόκοβιτς, Άντι Μάρεϊ και Ράφα Ναδάλ. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, θέλει να τελειώσει αυτή την κυριαρχία…

Ο Έλληνας τενίστας κατάφερε να φτάσει πέρυσι μέχρι τον 4ο γύρο του Wimbledon, δείχνοντας πως το γρασίδι… του πηγαίνει και με το παραπάνω. Τι στόχο έχει όμως για τη φετινή διοργάνωση στο Λονδίνο ; Μα, να την κατακτήσει…

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Στέφανος

μίλησε για τις συνεχόμενες νίκες των Φέντερερ, Τζόκοβιτς, Μάρεϊ και Ναδάλ στο All England Club, τονίζοντας πως νιώθει την ευθύνη να τελειώσει αυτή την κατάσταση.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Θέλω να είμαι ειλικρινής. Πραγματικά, θα μου άρεσε πολύ να δω κάτι διαφορετικό φέτος στο Wimbledon. Μακάρι να είμαι εγώ αυτός που θα μπορέσει να κατακτήσει το τουρνουά, αλλά νομίζω πως γενικότερα θα ήταν ωραίο για το τένις να έχει ποικιλία σε αυτόν τον τομέα.

Είναι λίγο βαρετό να βλέπεις τους κορυφαίους, τους Big-4, να κερδίσουν συνέχεια. Νιώθω υπεύθυνος να το σταματήσω αυτό. Η νέα γενιά πρέπει να βγει μπροστά, να δουλέψει σκληρά, να πιστέψει ότι μπορεί να το κάνει και, γιατί όχι, να μην έχουμε κάτι καινούριο φέτος ;

Νομίζω πως όλα είναι θέμα χαρακτήρα. Πρέπει να νιώθουμε υπεύθυνοι για αυτά που κάνουμε μέσα στο court. Κάποια νέα παιδιά στο Tour, δεν το αισθάνονται αυτό. Δεν θέλουν να πάρουν τόσο μεγάλη ευθύνη στις πλάτες τους.

Δεν θέλουν να πουν: ‘Θα πάρω την τύχη στα χέρια μου, θα ξεπεράσω τις δυσκολίες και θα κερδίσω τους κορυφαίους’. Εγώ, πιστεύω ότι μπορώ να τους κερδίσω, γιατί το παιχνίδι μου θα είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο στο Wimbledon.

Αν πολλοί ακόμη, σκέφτονται ότι μπορούν να τους κερδίσουν, τότε νομίζω ότι τα πράγματα θα κυλήσουν όπως τα θέλουμε. Εύχομαι, όλα να πάνε καλά και να γίνει η έκπληξη φέτος στο Λονδίνο”.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post “Νιώθω την ευθύνη να βγω μπροστά από τους Big-4” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα