Γκστάαντ: Ο Ρουντ έκανε την ανατροπή και διατήρησε τον τίτλο του (vids)

O Κάσπερ Ρουντ ήταν ο μεγάλος νικητής στον τελικό του Γκστάαντ καθώς επικράτησε με 4-6, 7-6(4), 6-2 του αήττητου για 12 παιχνίδια, Ματέο Μπερετίνι κάνοντας το 2ο φετινό back-to-back, μετά τη Γένοβα, αλλά και φτάνοντας τους 9 τίτλους καριέρας με τους 8 να είναι σε 250άρια τουρνουά. 

Comeback Casper

The moment @CasperRuud98 defeated Berrettini from a set down to capture the 2022 Gstaad title! pic.twitter.com/bYYnd7mLJ0

Tennis TV (@TennisTV) July 24, 2022

Για να φτάσει μέχρι την ανατροπή ο Νορβηγός χρειάστηκε να κάνει δύο κρίσιμα hold στο 2ο set, αλλά και να διατηρήσει την ψυχραιμία του στο tie-break χάρη στο οποίο ισοφάρισε σε 1-1. Το “κλειδί” ήταν αναμφίβολα το πλάνο που ακολούθησε απέναντι στον Μπρετίνι, πιέζοντας ασφυκτικά το backhand του Ιταλού, ο οποίος το tie-break και μετά έχασε εντελώς στο πνευματικό κομμάτι, αλλά και το ρυθμό του στο…δολοφονικό του forehand κάνοντας πολλά λάθη. 

Στο 1ο σκέλος του τελικού ο Μπερετίνι εκμεταλλεύτηκε τη μια από τις δύο ευκαιρίες που του δόθηκαν στο service του Νορβηγού φτάνοντας σε break 3-2 το οποίο και εξαργύρωσε με ένα πολύ δύσκολο hold (4-2). 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ρουντ, με εξαίρεση το break, στα υπόλοιπα service games παραχώρησε μόλις τρεις πόντους στον Ιταλό κερδίζοντας το 85% των πόντων από το 1ο service! 

Sound ON

Massive hitting from @CasperRuud98, with added extended grunt #SwissOpenGstaad pic.twitter.com/xgrXJ3kTR1

Tennis TV (@TennisTV) July 24, 2022

Αυτό το break στάθηκε ικανό για να κατακτήσει το set ο Μπερετίνι, ο οποίος μάλιστα απείλησε στις αρχές του 2ου set φτάνοντας σε διπλό break-point (15/40), το οποίο όμως ο Ρουντ έσβησε με το εξαιρετικό service του και υποχρεώνοντας τον Ιταλό να παίξει αρκετά με τα…τραγικά σήμερα backhand slice…

Παρά το γεγονός αυτό ο Μπερετίνι έφτασε και πάλι σε break-point σε ακόμα πιο κρίσιμο σημείο (30/40), όμως και πάλι ο Ρουντ κατάφερε να το σβήσει παίρνοντας προβάδισμα με 5-4. 

Το set οδηγήθηκε στο tie-break εκεί όπου ο Μπερετίνι έφτασε πρώτος σε μίνι break χάρη σε ένα μαγικό passing-shot με το forehand (1/0), όμως από εκεί και πέρα ακολούθησαν 5 διαδοχικοί πόντοι του Ρουντ (5/1), ο οποίο έκλεισε το set με νέο μίνι break για να ισοφαρίσει σε 1-1. 

Big time Berrettini @MattBerrettini #SwissOpenGstaad pic.twitter.com/ezM2SZSr9m

Tennis TV (@TennisTV) July 24, 2022

Στο decider όλα είχαν τελειώσει για τον Ιταλό. Ο Ρουντ ανέβασε ακόμα περισσότερο τα ποσοστά του στο service, ειδικά στο 2ο, παραχώρησε μόλις 4 πόντους στον Μπερετίνι, ο οποίος με τη σειρά του “πληγώθηκε” από το 33% στο 2ο service.

O Νορβηγός έχασε 3 break-points με το “καλημέρα” στο set, με τον Μπερετίνι να κάνει το 1-0, όμως από εκεί και πέρα με 5 σερί games έβαλε τέλος ουσιαστικά στην αναμέτρηση την οποία έκλεισε στο service του σφραγίζοντας τον 2ο σερί τίτλο στο Γκσάαντ. 

ATP 250 GSTAAD SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

The post Γκστάαντ: Ο Ρουντ έκανε την ανατροπή και διατήρησε τον τίτλο του (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γκστάαντ, Ρουντ,gkstaant, rount