Γκρέμισε τα όνειρα του Κύργιου ο Χατσάνοφ (vids)

08:53 7/9/2022 - Πηγή: Tennis24

Μετά από μια φοβερή μάχη που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, ο Κάρεν Χατσάνοφ έφτασε στη νίκη στα 5 σετ επί του Νικ Κύργιου και προκρίθηκε στον πρώτο Grand Slam ημιτελικό της καριέρας του.

Ο ντεφορμέ Ρώσος που έχει πέσει στο Νο31 της παγκόσμιας κατάταξης, πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση και κατάφερε να διατηρήσει τη ψυχραιμία του όταν ο Κύργιος έστειλε

στο 5ο σετ τον προημιτελικό, επικρατώντας με 7-5, 4-6, 7-5, 6-7(3), 6-4 του αντιπάλου του, μετά από 3 ώρες και 39 λεπτά αγώνα στο Arthur Ashe.

KAREN KHACHANOV: GRAND SLAM SEMI-FINALIST #USOpenpic.twitter.com/0L4GJeAnGz

Tennis TV (@TennisTV) September 7, 2022

Ο Κύργιος που είναι από τους πιο φορμαρισμένους τενίστες των τελευταίων μηνών, προερχόταν από τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του κόντρα στον Ντανίλ Μεντβέντεφ και έδειχνε να είναι έτοιμος για το επόμενο μεγάλο βήμα στην καριέρα του, μετά και την πρόσφατη συμμετοχή του στον τελικό του Wimbledon. Όμως, ήταν ιδιαίτερα αναποτελεσματικός στις ευκαιρίες του για break (2/9) και οι επιστροφές του δεν βρέθηκαν στην καλύτερη δυνατή μέρα.

“Τα κατάφερα, τα κατάφερα. Είμαι πολύ υπερήφανος για τον εαυτό μου. Ήμουν συγκεντρωμένος από την αρχή μέχρι το τέλος. Ήταν ένα τρελό ματς αλλά ήρθα έτοιμος να παλέψω και να παίξω πέντε σετ” είπε ο 26χρονος Ρώσος ο οποίος στα ημιτελικά του US Open θα αντιμετωπίσει τον Κάσπερ Ρουντ που νωρίτερα κέρδισε με εντυπωσιακό τρόπο τον Ματέο Μπερετίνι.

Το σερβίς κυριάρχησε στα δύο πρώτα σετ της αναμέτρησης του Χατσάνοφ με τον Κύργιο, χωρίς να υπάρχουν μεγάλα ράλι και το κοινό δεν είχε μεγάλη συμμετοχή. Από το 3ο σετ, όμως, τα ράλι μεγάλωσαν και οι θεατές άρχισαν να δημιουργούν διαφορετική κατάσταση στις κερκίδες με τον Κύργιο να τους ξεσηκώνει όταν έστειλε το ματς στο 5ο σετ.

Το γρήγορο break του Χατσάνοφ (1-0), του έδωσε σαφές προβάδισμα στο 5ο σετ και παρά την προσπάθεια του Κύργιου να πάρει πίσω το break (0/2 break points), έφτασε στην πολυπόθητη νίκη και στους “4” καλύτερους του Αμερικανικού Όπεν.

Ο Χατσάνοφ τελείωσε το ματς με 63 winners εκ των οποίων οι 30 άσοι ενώ είχε τα μισά λάθη από τον Κύργιο (31 έναντι 58), με τον Ελληνοαυστραλό να έχει συνολικά 75 winners (31 άσους).

Την Τετάρτη θα μάθουμε το άλλο ζευγάρι της ημιτελικής φάσης από τις αναμετρήσεις Ρούμπλεφ-Τιαφό (20:30GR) και Σίνερ-Αλκαράθ (03:30GR).

US OPEN MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S DRAW l OOP (-7h)

The post Γκρέμισε τα όνειρα του Κύργιου ο Χατσάνοφ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα