ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΡΑΦΑ, “ΣΗΚΩΣΕ” ΤΟ 12ο ΡΟΛΑΝ ΓΚΑΡΟΣ! – VIDEO

19:13 9/6/2019 - Πηγή: Tennis24
Ο ανυπέρβλητος Ραφαέλ Ναδάλ έκανε για μία ακόμη φορά δικό του το Ρολάν Γκαρός παραμένοντας ο μόνιμος κυρίαρχος της χωμάτινης επιφάνειας με τα ρεκόρ του να παίρνουν “εξωγήινο” χαρακτήρα!

2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2017, 2018, 2019.

Σας παρουσιάζουμε τις ημερομηνίες ολογράφως ώστε να καταλάβετε ακόμα καλύτερο το μέγεθος του μυθικού επιτεύγματος του Ράφα Ναδάλ στο Ρολάν Γκαρός!

Ο 33χρονος Ισπανός θρύλος του αθλήματος κέρδισε για 12η φορά το Γαλλικό Όπεν μετά τη νίκη του επί του Ντομινίκ Τιμ με 6-3,

5-7, 6-1, 6-1 επεκτείνοντας την τρομακτική κυριαρχία του στην εν λόγω διοργάνωση και στο χώμα γενικότερα!

Είναι ανεπανάληπτο αυτό που έχει πετύχει ο Ράφα στο συγκεκριμένο Slam.

Είναι ένα ρεκόρ που μοιάζει αδιανόητο να ξεπεραστεί από οποιονδήποτε τενίστα των μελλοντικών γενεών γιατί πολύ απλά θα χρειαστεί να ξεπεράσει ένα ανίκητο ρεκόρ!

12 τίτλοι, 93-2 συνολικό ρεκόρ καριέρας, 18 κερδισμένα Slams συνολικά (μείωσε ξανά τη διαφορά στα δύο από τον τεράστιο Ρότζερ Φέντερερ).

Δεν έχει υπάρξει τενίστας που ούτε καν να πλησιάσει τον Ράφα σε κυριαρχία σε μια δεδομένη επιφάνεια!

Αυτός είναι ο Ράφα Ναδάλ που διαψεύδει εδώ και χρόνια τις “Κασσάνδρες” που έλεγαν πως το στιλ παιχνιδιού του δεν θα του επιτρέψει την μακροημέρευση του στο τουρ μετά τα 30 του χρόνια.

Μόνο αυτό δεν έγινε με τον Ράφα να έχει κατακτήσει τέσσερα Slams μετά τα 30 του με συμμετοχή σε τελικό και στο Αυστραλιανό Όπεν δις!

Για δύο σετ κατάφερε να προβάλει αντίσταση στον “Βασιλιά” του χώματος ο Ντομινίκ Τιμ.

Με τρομερή προσπάθεια ο Αυστριακός κατάφερε να κάνει κάτι παραπάνω από την περσινή του προσπάθεια στον τελικό παίρνοντας ένα σετ από τον Ράφα αλλά ακολούθησε μια “οργισμένη” απάντηση ενός τρομερού πρωταθλητή.

Το 1-1 αφύπνισε σε τέτοιο βαθμό τον μόνιμο πρωταθλητή στο Γαλλικό Όπεν ώστε ανέβασε το επίπεδο του σε αλάνθαστα ύψη ουσιαστικά “τελειώνοντας” τις ορέξεις του Τιμ ώστε να “χαλάσει” το πάρτι του Ισπανού.

Με έναν Ναδάλ-μηχανή, ο πιο κουρασμένος ούτως ή άλλως Τιμ, δεν κατάφερε κάτι περισσότερο χάνοντας εμφατικά τα δύο επόμενα σετ με τον Ράφα να μην έχει χάσει ποτέ πάνω από ένα σετ σε τελικό Ρολάν Γκαρός!

Δεν ξέρουμε πραγματικά πότε θα έρθει το φυσιολογικό “στοπ” στην κατάκτηση τίτλων Ρολάν Γκαρός από τον Ράφα αλλά μάλλον αυτή η ώρα ακόμα αργεί!

Ένα μουδιασμένο ξεκίνημα στη φετινή χωμάτινη σεζόν ολοκληρώνεται με τον γνωστό θριαμβευτικό τρόπο για τον Ναδάλ!

Στα πρώτα του τρία φετινά χωμάτινα τουρνουά (Μόντε Κάρλο, Βαρκελώνη, Μαδρίτη), έμεινε εκτός τελικού πριν επιστρέψει στον “σωστό” δρόμο με την κατάκτηση της Ρώμης και φυσικά με την αψεγάδιαστη πορεία του στο Ρολάν Γκαρός.

Αυτός είναι ο Ράφα Ναδάλ: ένας τρομερός πρωταθλητής και ένα ακόμα καλύτερο παράδειγμα αθλητή και γενικότερα ανθρώπινου που ελπίζουμε να κοσμεί με την παρουσία του τα κορτ για πολλά ακόμη χρόνια…

Κυριακή, 9/6: Τελικός Γαλλικού Όπεν
Nadal (Spain) beat Thiem (Austria) 6-3 5-7 6-1 6-1

Κώστας Αϊτάκης

The post ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΡΑΦΑ, “ΣΗΚΩΣΕ” ΤΟ 12ο ΡΟΛΑΝ ΓΚΑΡΟΣ! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα