Για το 9ο ο “Βασιλιάς” – Δύσκολο ταμπλό ο Ράφα!

Πραγματοποιήθηκε η πολυαναμενόμενη κλήρωση του Wimbledon. Ευνοϊκή για τον υπερασπιστή του τίτλου Ρότζερ Φέντερερ, στο ταμπλό του Ναδάλ οι Ντελ Πότρο και Τζόκοβιτς, σπουδαίο ντέρμπι στον 1ο γύρο ανάμεσα σε Ντιμιτρόφ και Βαβρίνκα και μεγάλη πρόκληση για Μάρεϊ

Μόνο χαμόγελα μπορεί να σκόρπισε η κλήρωση του φετινού Wimbledon στον Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος μπορεί να… γλυκοκοιτάζει ακόμη περισσότερο την υπεράσπιση του τίτλου του στα γήπεδα του All England

Club.

Αυτό, γιατί ο Ελβετός “Βασιλιάς” είδε την κληρωτίδα να του κάνει το χατήρι… διώχνοντας τα μεγαθήρια στο κάτω μέρος του ταμπλό. Πιο συγκεκριμένα, ο 36χρονος πρωταθλητής απέφυγε Τζόκοβιτς, Ντελ Πότρο, Ζβέρεφ και Τιμ!

Στον 1ο γύρο, ο Ρότζερ Φέντερερ θα αντιμετωπίσει τον Ντούσαν Λάγιοβιτς. Στον 2ο γύρο έναν εκ των Μπόντζι και Λάτσκο, με τους Ίβο Κάρλοβιτς και Λεονάρντο Μάγιερ να είναι πιθανοί αντίπαλοι του “Φεντ” στον 3ο γύρο.

Αν προκριθεί, στον 4ο γύρο ο “Βασιλιάς” θα αντιμετωπίσει τον δήμιο του στο πρόσφατο Gerry Weber Open του Χάλε, Μπόρνα Τσόριτς, σε ένα άκρως ενδιαφέρον matchup. Οι Σαμ Κουέρι και Κέβιν Άντερσον είναι πιθανοί αντίπαλοι του Φέντερερ στα προημιτελικά.

Τέλος, στα ημιτελικά ο “Βασιλιάς” αναμένεται να αντιμετωπίσει έναν εκ των Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, Μαρίν Τσίλιτς και Τζον Ίσνερ, πριν από μια όχι και τόσο απίθανη μεγάλη μάχη στον τελικό με έναν εκ των Ναδάλ, Τζόκοβιτς, Ντελ Πότρο.

Όλοι… κάτω!

Στο κάτω μέρος του ταμπλό τώρα, ο Ράφαελ Ναδάλ μόνο μονοπάτι στρωμένο με ροδοπέταλα δεν έχει αν θέλει να φτάσει στην κατάκτηση του τρίτου Wimbledon της καριέρας του. Ο Ισπανός πρωταθλητής του πρόσφατου Γαλλικού Όπεν, ξεκινάει τις υποχρεώσεις του κόντρα στον Ισραηλινό Ντούντι Σέλα.

Από τον 2ο γύρο και έπειτα όμως, ξεκινούν τα δύσκολα. Ένας εκ των Βάσεκ Πόσπισιλ και Μίχαηλ Κουκούσκιν θα είναι ο αντίπαλος του Ναδάλ στον επόμενο γύρο, ενώ το Νο1 του κόσμου θα παίξει με έναν εκ των Μάρκο Τσεκινάτο, Μίσα Ζβέρεφ, Πιέρ Ιγ Ερμπέρ και Άλεξ Ντε Μινόρ στον 3ο γύρο!

Ο Ντιέγκο Σβάρτζμαν φαντάζει το φαβορί για να αντιμετωπίσει ο Ράφα στον 4ο γύρο, με τον Φάμπιο Φονίνι να είναι επίσης όμως στο bracket του Αργεντινού. Στα προημιτελικά ο Ναδάλ θα βρει πιθανόν τον Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο, πριν από ένα ενδεχόμενο ντέρμπι στους “4” κόντρα σε έναν εκ των Νόβακ Τζόκοβιτς, Αλεξάντερ Ζβέρεφ, Ντομινίκ Τιμ, Νικ Κύργιο και Κέι Νισικόρι.

Τζόκοβιτς, Μάρεϊ και ντέρμπι 1ου γύρου…

Όσον αφορά τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Σέρβος έχει tricky πρεμιέρα κόντρα στον Αμερικανό Τένις Σάντγκρεν, ενώ στον 2ο γύρο θα παίξει με έναν εκ των Οράσιο Σεμπάγιος και Γκουίντο Αντρεότζι.

Στον 3ο γύρο θα έχει πολύ δύσκολη μάχη κόντρα στον Κάιλ Έντμουντ, ενώ στον 4ο γύρο θα παίξει κατά πάσα πιθανότητα με τον Ντομινίκ Τιμ. Ο Νόλε έχει πιθανό προημιτελικό κόντρα σε Αλεξάντερ Ζβέρεφ ή Νικ Κύργιο.

Ο Άντι Μάρεϊ από την πλευρά του, έχει πολύ δύσκολο έργο στον 1ο γύρο της διοργάνωσης της πατρίδας του, μιας και θα αντιμετωπίσει τον πολύ επικίνδυνο Μπενουά Περ σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια του 1ου γύρου.

Αν καταφέρει και προκριθεί, ο Βρετανός θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Ζερεμί Σαρντί και Ντένις Σαποβάλοφ στον 2ο γύρο, ενώ ο νικητής του ντέρμπι ανάμεσα στον Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο και τον Φελισιάνο Λόπεζ, θα αντιμετωπίσει τον Μάρεϊ στον 3ο γύρο.

Ξεχωρίζει φυσικά στο ταμπλό, το σπουδαίο ντέρμπι 1ου γύρου ανάμεσα στον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και τον Στάνισλας Βαβρίνκα! Οι δυο τους κληρώθηκαν να διασταυρώσουν τα ξίφη τους πολύ νωρίς στην διοργάνωση, με την σπουδαία αυτή μάχη των one habded backhands να αναμένεται εντυπωσιακή.

Τέλος, ο περσινός φιναλίστ της διοργάνωσης Μαρίν Τσίλιτς, θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στο φετινό Wimbledon κόντρα στον Γιοσιχίτο Νισιόκα, ενώ στον 2ο γύρο θα παίξει με έναν εκ των Κούμπλερ και Πέγια. Στον 3ο γύρο θα αντιμετωπίσει πιθανότατα τον Κραϊνοβιτς, ενώ στον 4ο γύρο ο Μίλος Ράονιτς λογικά θα τον… περιμένει.

Διαβάστε εδώ την κλήρωση του Τσιτσιπά της Σάκκαρη και του Μάρκου Παγδατή

Ντέρμπι 1ου γύρου

Ντιμιτρόφ-Βαβρίνκα
Περ-Μάρεϊ
Τιμ-Παγδατής
Μονφίς-Γκασκέ
Σαρντί-Σαποβάλοφ
Κύργιος-Ιστόμιν
Κουέβας-Ντολογκοπόλοφ
Βέσελι-Φ.Μάγιερ
Τσεκινάτο-Ντε Μινόρ

Πιθανές διασταυρώσεις στον 4ο γύρο

Φέντερερ-Τσόριτς
Κουέρι-Άντερσον
Τσίλιτς-Ράονιτς
Ίσνερ-Ντιμιτρόφ
Τιμ-Τζόκοβιτς
Κύργιος-Α.Ζβέρεφ
Ντελ Πότρο-Γκοφάν
Σβάρτζμαν-Ναδάλ

WIMBLEDON MEN’S DRAW | OOP (-2h) | SCORES

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Για το 9ο ο “Βασιλιάς” – Δύσκολο ταμπλό ο Ράφα! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα