Για τα πρώτα εισιτήρια των ημιτελικών

Δεύτερη εβδομάδα αγώνων στη Μελβούρνη και από την Τρίτη… σοβαρεύουν επικίνδυνα τα πράγματα, μιας και έχουν μείνει λίγοι και καλοί εντός στόχων.

Τέσσερις προημιτελικούς έχει το μενού της Τρίτης στο Melbourne Park.

Δυο στους άνδρες και δυο στις γυναίκες, με τις παρουσίες του 20 φορές πρωταθλητή σε Grand Slam διοργάνωση, Ράφα Ναδάλ, και της Νο1 τενίστριας στον κόσμο αυτή τη στιγμή, Άσλεϊ Μπάρτι, να ξεχωρίζουν.

Και οι τέσσερις προημιτελικοί έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν στη Rod Laver Arena,

με τη μάχη της Νο4 του ταμπλό και πρωταθλήτριας του περυσινού Roland Garros, Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα, κόντρα στην πολύ φορμαρισμένη Αμερικανίδα, Μάντισον Κις (Νο51), να ανοίγει την αυλαία.

Περίπου στις 03:30GR λοιπόν, οι δυο τενίστριες θα ριχτούν στον αγώνα, με έπαθλο το πρώτο χρονικά εισιτήριο για την ημιτελική φάση του φετινού Αυστραλιανού Όπεν. Αυτό, θα είναι το πρώτο ever, meeting τους στο Tour.

Με το τέλος του πρώτου προημιτελικού των γυναικών και περίπου στις 05:30GR, θα ριχτεί στη μάχη ο πρωταθλητής του 2009 στη Μελβούρνη, Ράφα Ναδάλ. Ο 35χρονος Ισπανός, θα αντιμετωπίσει το Νο14 του ταμπλό, Ντένις Σαποβάλοφ, σε μια μονομαχία που αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Οι δυο τους, έχουν τεθεί αντιμέτωποι τέσσερις φορές στο παρελθόν, με τον Ναδάλ να έχει 3-1 υπέρ του το Η2Η. Μοναδική ήττα του, στην πρώτη τους συνάντηση, το 2017 στο Rogers Cup του Καναδά. Αν και ο Σαποβάλοφ έχει ακόμη μια νίκη, με Walkover, στα ημιτελικά του Paris Masters 2019.

Το βραδινό session της Rod Laver Arena, θα ανοίξει στις 10:00GR η “γηπεδούχος” Άσλεϊ Μπάρτι, που μετράει 8-0 μέσα στο 2022 και ακόμη δεν έχει χάσει σετ στο Major της πατρίδας της. Η Νο1 στον κόσμο, θα αντιμετωπίσει την τενίστρια που έθεσε νοκ-άουτ τη Μαρία Σάκκαρη στον 4ο γύρο, Τζέσικα Πεγκούλα (Νο21).

Το πιο αμφίρροπο ματς της ημέρας, έχει προγραμματιστεί για τελευταίο. Ο τρομερός μέχρι στιγμής στη Μελβούρνη, Γκαέλ Μονφίς (Νο20), που μετράει 12 συνεχόμενα κερδισμένα σετς, θα αντιμετωπίσει στις 12:00GR τον Νο7 του ταμπλό και επίσης πολύ φορμαρισμένο, Ματέο Μπερετίνι.

Στις δυο αναμετρήσεις που έχουν δώσει στο παρελθόν, νικητής βγήκε ο Ιταλός. Αξιοσημείωτο, ότι το 2019 τέθηκαν αντιμέτωποι στα προημιτελικά του US Open, με τον Μπερετίνι να κερδίζει στο tie-break του 5ου σετ!

AO MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (+9h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Για τα πρώτα εισιτήρια των ημιτελικών appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα