Φερέρο για Αλκαράθ: “Κατάφερε και πήρε στοιχεία από τον Μάρεϊ, τον Ρότζερ και τον Νόβακ”

Σε δηλώσεις του ο προπονητής του Κάρλος Αλκαράθ, Χουάν Κάρλος Φερέρο, τόνισε πως ο παίκτης του στο Wimbledon… αντέγραψε στοιχεία παιχνιδιού από τους Μάρεϊ, Φέντερερ και Τζόκοβιτς.

Μίλησε για τα… κλειδιά που έφεραν στον νεαρό Ισπανό τη νίκη, τονίζοντας πως στα 20 του χρόνια αποτελεί ολοκληρωμένο παίκτη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του Κάρλος Αλκαράθ:

Για τις συμβουλές πριν την έναρξη του Wimbledon:

«Νομίζω ότι τα… παίρνει πολύ γρήγορα. Είδαμε

πολλά βίντεο παικτών πριν έρθουμε εδώ. Αντιγράψαμε λίγο τον Μάρεϊ, τον Ρότζερ και τον Νόβακ. Δύσκολο, αλλά το καταφέραμε».

Για τις οδηγίες πριν τον τελικό:

«Πριν τον τελικό είπαμε πως θα έπρεπε να αγωνιστεί στο ίδιο επίπεδο που αγωνίστηκε κόντρα στον Μεντβέντεφ. Ο Μεντβέντεφ παίζει πολύ στην baseline. Ο Κάρλος χρησιμοποιεί πολύ το slice ώστε ν’ ανεβάσει τον αντίπαλό του στο φιλέ. 

Αυτό ήταν κάτι που έπρεπε να κάνει απέναντι στον Νόβακ, ήταν ένα από τα κλειδιά για να… σπάσει ο ρυθμός του. Στο τέλος, νομίζω ότι ήταν πολύ γενναίος στον τρόπο που τελείωσε τον αγώνα».

Για το πρόγραμμά του Αλκαράθ πριν το US Open:

«Τώρα, θα ξεκουραστεί για να επιστρέψει λίγο πριν πάει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μάθαμε πολλά πράγματα, μετά το περυσινό US Open. Πρέπει να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Τόσο ο Κάρλος, όσο και η ομάδα του το γνωρίζουν καλά αυτό.

Νομίζω ότι βλέπουμε έναν πρωταθλητή του Wimbledon μπροστά στα μάτια μας αυτή τη στιγμή. Ο Κάρλος είναι ένας ολοκληρωμένος παίκτης στα 20 του χρόνια. Ήταν ο καλύτερος του αγώνας, όσον αφορά το επίπεδο του».

The post Φερέρο για Αλκαράθ: “Κατάφερε και πήρε στοιχεία από τον Μάρεϊ, τον Ρότζερ και τον Νόβακ” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα