Φέντερερ: “Βασικός στόχος η κατάκτηση Slam το 2020”

Ο Ρότζερ Φέντερερ μιλώντας σε μέσο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αποκάλυψε ποιος είναι ο μεγάλος του στόχος για την ερχόμενη σεζόν…

Μετά το απογοητευτικό 2019 για τον Ελβετό, από την άποψη ότι δεν κατέκτησε Grand Slam, ο Φέντερερ μίλησε για την επικείμενη χρονιά και τους βασικούς του στόχους ενόψει 2020.

Ασφαλώς, ένας εξ’ αυτών είναι η κατάκτηση μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όμως, στην λίστα των προτεραιοτήτων του, όπως ο ίδιος τόνισε, τοποθετεί πρώτη την επιθυμία του να στεφθεί και πάλι πρωταθλητής σε Grand Slam διοργάνωση.

Αναλυτικά, δήλωσε:

Πέρυσι, έπαιξα εξαιρετικό τένις ανά περιόδους, ένιωσα καλά σωματικά, δεν είχα προβλήματα τραυματισμών, αλλά παρ’ όλα αυτά, δεν μπόρεσα να κατακτήσω ένα Grand Slam, αν και έφτασα τόσο κοντά στο Wimbledon.

Κέρδισα τον Τζόκοβιτς στα ΑΤΡ Finals, αλλά δεν πανηγύρισα τίτλο. Κέρδισα τον Ναδάλ στο Wimbledon, αλλά ηττήθηκα στον τελικό. Έπαιξα γενικά καλό τένις, σε όλες τις επιφάνειες, αλλά δεν μπόρεσα να νικήσω ένα μεγάλο τουρνουά.

Θέλω πολύ να το αλλάξω αυτό μέσα στο 2020. Θέλω να δουλέψω με την ομάδα μου και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό τη νέα σεζόν. Θα έχω έξι ευκαιρίες να πάρω κάτι πολύ σημαντικό.

Τέσσερα Slams, τα ΑΤΡ Finals και οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Θέλω κάτι από αυτά, οπωσδήποτε. Ξέρω, ότι εκεί που έχω τις λιγότερες πιθανότητες, είναι το Roland Garros, αλλά δεν πτοούμαι.

Όλοι οι τίτλοι, για εμένα είναι σημαντικοί, μου αρέσει να αισθάνομαι νικητής, αλλά βασικός μου στόχος για το 2020, είναι να κερδίσω ένα Slam”.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Φέντερερ: “Βασικός στόχος η κατάκτηση Slam το 2020” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα