Φέντερερ: “Πάντα ξεχωριστό να κερδίζεις τον Νόλε” – VIDEO

Ο Ρότζερ Φέντερερ σταμάτησε το αρνητικό σερί των πέντε συνεχόμενων ηττών κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς

Δεν θα μπορούσε να είναι πιο χαρούμενος το βράδυ της Πέμπτης ο Ρότζερ Φέντερερ. Λίγους μήνες μετά την ήττα από τον Τζόκοβιτς στον τελικό του Wimbledon, έχοντας και δύο championships points, ο μαέστρος ξόρκισε τον κακό του δαίμονα και πέτυχε την 23η νίκη σε 49 αναμετρήσεις με τον Νόλε (26-23), εξασφαλίζοντας παράλληλα την πρόκριση στα ημιτελικά του ATP

Finals, ως 2ος στο γκρουπ Bjorn Borg.

“Δεν υπήρχαν φαντάσματα μετά την ήττα στο Wimbledon. Αυτά τα δημιουργεί ο Τύπος. Δεν ήξερα καν πως δεν τον είχα κερδίσει τα τελευταία χρόνια. Δεν ένιωθα έτσι γιατί έφτασα πολύ κοντά στο Παρίσι (2018) και στο Wimbledon.

“Ένιωσα ότι θα έχω τις ευκαιρίες μου στο ματς. Είμαι πολύ χαρούμενος για τον τρόπο που έπαιξα σήμερα. Πάντα είναι ξεχωριστό να κερδίζεις τον Νόβακ και σήμερα ήταν ακόμα πιο ξεχωριστό μετά από αυτό που έγινε. Αλλά δεν ένιωθα ότι πρέπει να ξεφορτωθώ κάποια κατάρα ή τα φαντάσματα του παρελθόντος. Νομίζω ότι ξεπέρασα πολύ γρήγορα την ήττα στο Wimbledon” είπε χαρακτηριστικά ο Φέντερερ, μετά το 6-4, 6-3 επί του Νόλε.

Για την εμφάνισή του, ο Φέντερερ δεν θα μπορούσε παρά να ήταν απόλυτα ικανοποιημένος.

“Από την αρχή ένιωσα ότι έχω καλό ρυθμό, στη βασική γραμμή και στο σερβίς. Ήταν καλό συναίσθημα αλλά και πάλι δεν σημαίνει τίποτα γιατί ο Νόβακ είναι πολύ επικίνδυνος και μπορεί ανά πάσα στιγμή να βρει τρόπο να σε κάνει να παίξεις χειρότερα και να πάρει το ματς, όπως έκανε στο Wimbledon.

“Ήξερα ότι η αρχή δεν ήταν το κλειδί αλλά ήταν σημαντική. Σέρβιρα πολύ σταθερά από το ξεκίνημα. Άσκησα πίεση και είχα ποικιλία στο παιχνίδι μου. Ο Νόβακ έπαιξε πολύ επιθετικά στα μέσα του 1ου σετ κάτι που με εξέπληξε”.

Πλέον, ο Φέντερερ περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του στα ημιτελικά του Σαββάτου.

Ο Ελβετός θα αγωνιστεί στον 1ο ημιτελικό (16:00GR) με έναν εκ των Ναδάλ ή Τσιτσιπά.

Αν ο Ράφα κερδίσει τον Στέφανο και ο Μεντβέντεφ τον Ζβέρεφ, τότε θα έχουμε “αιώνιο” ημιτελικό μεταξύ Φέντερερ-Ναδάλ. Σε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα στο άλλο γκρουπ, ο Φέντερερ θα παίξει με τον Τσιτσιπά.

NITTO ATP FINALS DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-2h) | TV Schedule

The post Φέντερερ: “Πάντα ξεχωριστό να κερδίζεις τον Νόλε” – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα