Φέντερερ: “Η επιστροφή ποτέ δεν είναι εύκολη”

Ο Ρότζερ Φέντερερ μίλησε για τον αποκλεισμό του από τον Φίλιξ Οζέρ-Αλιασίμ στον 2ο γύρο του τουρνουά στο Χάλε, μια ήττα η οποία ήταν η 1η μετά από το εντυπωσιακό 32-0 (σε 1ο και 2ο γύρο στο τουρνουά), με τον Ελβετό να μένει εκτός προημιτελικών στη διοργάνωση για 1η φορά μετά από 18 παρουσίες. 

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι η επιστροφή στο κορτ μετά από τραυματισμό δεν είναι εύκολο χαρακτηρίζοντας την ως μια μεγάλη πρόκληση. 

“Είναι μια τεράστια πρόκληση για μένα.”, είπε ο 39χρονος στη συνέντευξη Τύπου. “Όσοι έχουν κάνει πολλές χειρουργικές επεμβάσεις ξέρουν πολύ καλά τι

εννοώ. Δεν είναι εύκολο να επιστρέφεις στο κορτ”

“Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Δυστυχώς πάντα υπάρχει η δεύτερη σκέψη κι αυτό είναι η μεγαλύτερη ανησυχία. Η ανησυχία του πόνου ή η ανησυχία για το πως θα είσαι την επόμενη ημέρα όταν ξυπνήσεις. Όλες αυτές οι σκέψεις μερικές φορές σε επιβαρύνουν πνευματικά.”

Μπορεί στο ξεκίνημα του αγώνα ο Φέντερερ να έδειχνε να ελέγχει την κατάσταση στο κορτ κατακτώντας μάλιστα το 1ο set, όμως από εκεί και πέρα ο 10 φορές πρωταθλητής του Χάλε έκανε αρκετά λάθη και ειδικά στο 3ο set

“Φυσικά γνωρίζω ότι ο Φίλιξ είναι ένας πολύ καλός παίκτης και σήμερα ήταν καλύτερος από μένα. Ίσως θα είχα χάσει έτσι κι αλλιώς. Είναι ένα πολύ δύσκολο κορτ, οπότε αυτό με κάνει χαρούμενο καθώς κοιτάζω πίσω και βλέπω τι έχω κάνει στο Χάλε και πόσο δύσκολο ήταν να κερδίσω εδώ.”

“Ο τρόπος που έπαιξα στο 3ο set ήταν απαράδεκτος. Δεν μπορώ να το δεχθώ. Στα δύο πρώτα ήταν καλά σε γενικές γραμμές, όχι όμως στο 3ο.”

Ο Ελβετός τόνισε ότι σε γενικές γραμμές αισθάνθηκε καλά μέσα στο κορτ, όσον αφορά το γόνατό του αναφέροντας ότι συνεχίζει να δουλεύει για την αποκατάστασή του.

“Ποτέ δεν με ενόχλησε η διαδικασία αποκατάστασης. Ήταν κάτι διαφορετικό και κάτι που μου άρεσε. Αλλιώς είχα την επιλογή να καθίσω σπίτι με την οικογένειά μου κι αυτό από μια μεριά θα ήταν πολύ καλό.”

“Ωστόσο, όταν επιστρέψεις στο κορτ θέλεις τόσο άσχημα να παίξεις όπως έπαιζες στο παρελθόν. Όταν δεν γίνει αυτό απογοητεύεσαι με μια άσχημη εμφάνιση ή με κάποια άσχημα χτυπήματα και τότε εμφανίζεται μέσα σου μια αρνητικότητα. Είναι σαν να λες “κρίμα. Γιατί συμβαίνει αυτό;” και απλά προσπαθείς να το εξηγήσεις.”

Όσο για το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι με τον Οζέρ-Αλιασίμ συμπλήρωσε: “Το καλό που μπορεί να βγει από αυτόν τον αγώνα κόντρα σε έναν τόσο καλό αντίπαλο, είναι ότι ξέρω τι πρέπει να σκεφτώ για να προχωρήσω. Είναι σαφές ότι πρέπει να παίξω καλύτερα.”

“Από την άλλη ο Φίλιξ έκανε έναν υπέροχο αγώνα. Έμεινε πνευματικά συμπαγής, έδειξε πόσο ήθελε να κερδίσει και ήταν καλύτερος στο τέλος.”

“Από την πλευρά μου κατάλαβα ότι δεν θα ήταν η ημέρα μου. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Άρχισα να σκέφτομαι αρνητικά κι αυτό δεν είναι λογικό για μένα. Δεν ήταν κάτι που με έκανε χαρούμενο, αλλά ταυτόχρονα αν κοιτάξω πίσω στους 1.500 αγώνες που έχω παίξει ξέρω ότι αυτά τα πράγματα συμβαίνουν. Το καλό είναι ότι ξέρω ότι δεν θα συμβεί την επόμενη φορά.”

NOVENTI OPEN SINGLES DRAW l DOUBLES DRAW l OOP (-1h)

The post Φέντερερ: “Η επιστροφή ποτέ δεν είναι εύκολη” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα