Εγκαταλείπει το τένις η Μπέρτενς!

Η Κίκι Μπέρτενς, στα 29 της χρόνια, αποφάσισε να δώσει τέλος στην τενιστική της καριέρα, με το φινάλε της φετινής σεζόν.

Το πρώην Νο4 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, έκανε γνωστή την απόφασή του το απόγευμα της Τετάρτης με ένα μακροσκελές μήνυμά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Ολλανδέζα, No20 τενίστρια στον κόσμο αυτή τη στιγμή, προέρχεται από αρκετούς τραυματισμούς που την ταλαιπώρησαν τους προηγούμενους μήνες και αποφάσισε να αλλάξει κεφάλαιο στη ζωή της.

Κάτοχος 10 τίτλων σε επίπεδο WTA

και ημιφιναλίστ του Roland Garros το 2016, η Μπέρτενς σκοπεύει να αγωνιστεί στο Eastbourne International την επόμενη εβδομάδα, ακολούθως στο Wimbledon και κατά πάσα πιθανότητα ,οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα είναι η τελευταία διοργάνωση της καριέρας της.

Η Μπέρτενς πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει το τένις μετά τη διακοπή των τουρνουά το 2020, εξαιτίας του Covid-19.

Σε αυτή τη διακοπή, έζησε για πρώτη φορά πιο άνετη, χωρίς άγχος και δίχως καθημερινή πίεση. Της άρεσε πολύ η ζωή μιας κανονικής γυναίκας, μακριά από απαιτητικό Tour και θέλει να συνεχίζει να τη ζει, όπως χαρακτηριστικά είπε, σε συνέντευξή της στην ιστοσελίδα της WTA.

Αναλυτικά όσα έγραψε στα social media:

“Γεια σε όλους. Θέλω να μοιραστώ με όλους εσάς, πως αποφάσισα να ολοκληρώσω την καριέρα μου στο τένις, με το τέλος της φετινής σεζόν. Πάντα ζητούσα από τον εαυτό μου το μέγιστο της προσπάθειας, όμως η δεξαμενή πλέον είναι άδεια.

Η ισορροπία ανάμεσα στην σκληρή δουλειά που έκανα καθημερινά και την ικανοποίηση που ένιωθα στο τέλος της ημέρας, δεν υπάρχει πλέον.

Είμαι απόλυτα έτοιμη για το επόμενο κεφάλαιο στη ζωή μου. Θα αγωνιστώ στο Eastbourne, στο Wimbledon και στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ακολούθως θα αποφασίσω, εφόσον το σώμα μου αντέχει, αν θα παίξω άλλο τουρνουά μέχρι το τέλος της σεζόν.

Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου, για να ολοκληρώσω την καριέρα μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”.

Η ανάρτησή της:

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kiki Bertens (@kikibertens)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Εγκαταλείπει το τένις η Μπέρτενς! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα