Έρχεται νέο Padel Tour με… βαριά χρηματικά έπαθλα!

Και το όνομα αυτού… Ultimate Padel Tour. Το ολοκαίνουργιο αυτό σιρκουί έρχεται για να προστεθεί στο καλεντάρι της σεζόν, με πρόθεση όχι να λειτουργήσει ανταγωνιστικά προς το Premier Padel, αλλά συμπληρωματικά.

Συγκεκριμένα, το Ultimate Padel Tour θα είναι έντονα “ισπανοκεντρικό”. Από τα συνολικά 15 τουρνουά του, τα 12 θα διεξάγονται στη χώρα της Ιβηρικής. Αυτή η επιλογή έγινε καθώς, μετά τη συγχώνευση Premier Padel και World

Padel Tour, τα 13 τουρνουά που διεξάγονταν στην Ισπανία το 2023 περιορίστηκαν φέτος σε μόλις τέσσερα.

Η Ισπανία αποτελεί το παγκόσμιο επίκεντρο του πάντελ, με πλήθος επαγγελματικών παικτών από τρίτες χώρες να… εδρεύουν εκεί. Αυτό καθιστά τη χώρα -και το φίλαθλο κοινό της- ικανή να στηρίξει μεγάλο αριθμό κορυφαίων διοργανώσεων με άνεση.

Ακόμη ένας ισχυρός πόλος έλξης που θα έχει το Ultimate Padel Tour είναι τα χρηματικά έπαθλα. Το αξιοζήλευτο ποσό των 280.000 ευρώ θα μοιράζεται σε κάθε τουρνουά, με άλλα 360.000 ευρώ να διανέμονται στο τέλος της σεζόν ως μπόνους.

Επιπρόσθετα, οι διοργανωτές γνωστοποίησαν πως θα διευκολύνουν τους συμμετέχοντες παίκτες των τουρνουά προσφέροντάς τους οικονομική υποστήριξη για διαμονή και διατροφή. Επιπλέον, το Τουρ δεν ζητά… αποκλειστικότητα από τους παίκτες, οπότε δεν προβλέπεται κάποια ποινή για ταυτόχρονη συμμετοχή σε άλλα σιρκουί.

Η σεζόν αναμένεται να αρχίσει στα μέσα Φεβρουαρίου, δίχως όμως να έχει ανακοινωθεί κάποιο καλεντάρι. Αντιθέτως, γνωστό έγινε πως η χρονιά θα ολοκληρώνεται με ένα τουρνουά Master Final και συμμετοχή των 16 κορυφαίων παικτών της σεζόν.

Τέλος, σημειώνεται πως η βαθμολογία της κατάταξης με την οποία θα αρχίσει η σεζόν θα διαμορφωθεί από τους περσινούς βαθμούς, σε ποσοστό 60% από το World Padel Tour, 25% της FIP και 15% του A1 Padel.

The post Έρχεται νέο Padel Tour με… βαριά χρηματικά έπαθλα! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα