ΕΠΟΣ στο Αμβούργο με νικητή τον Μπασιλασβίλι! – VIDEO

Μετά από ένα ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ματς που ξεπέρασε τις τρεις ώρες, ο Νικολόζ Μπασιλασβίλι έσωσε δύο match points και κέρδισε τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ και θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο του στη Γερμανία!

Τέτοια ματς, όπως αυτό του Αλεξάντερ Ζβέρεφ με τον Νικολόζ Μπασιλασβίλι για τα ημιτελικά του European Open στο Αμβούργο, κάνουν το τένις το καλύτερο άθλημα στον κόσμο!

Οι δύο τενίστες

έδωσαν μια “εξοντωτική” μάχη πνευματικά και σωματικά που ξεπέρασε τις τρεις ώρες και μετά από άπειρες εναλλαγές μομέντουμ και δύο σωσμένα match points από τον Γεωργιανό, ο Μπασιλασβίλι πήρε μία απίθανη νίκη με 6-4, 4-6, 7-6(5) και θα είναι ξανά παρών στον τελικό του Αμβούργου!

Για όποιον από τους δύο τενίστες έβγαινε ηττημένος από αυτόν τον απίστευτο αγώνα, η ήττα θα ήταν σκληρή μιας και είχαν πολλαπλές ευκαιρίες να τελειώσουν τον αγώνα νωρίτερα αλλά τελικά το tie break του τρίτου σετ έκρινε την κατάσταση σε ένα από τα καλύτερα και συναρπαστικότερα ματς της σεζόν!

Ο Μπασιλασβίλι είχε το προβάδισμα σε πλείστες περιπτώσεις μιας και προηγήθηκε με σετ και με break στο δεύτερο σετ, τελικά ισοφαρίστηκε, είχε break υπέρ του και στο τρίτο σετ αλλά και πάλι δεν το εκμεταλλεύτηκε!

Από την άλλη ο Ζβέρεφ υπολειπόταν σχεδόν σε όλο το ματς, παραλίγο όμως να ξανακάνει μια τρομερή ανατροπή όταν βρέθηκε μπροστά με 5-3 στο τρίτο σετ και είχε δύο match points στο σερβίς του Μπασιλασβίλι που πέρασαν όμως επίσης ανεκμετάλλευτα!

Απέτυχε να σερβίρει για το ματς στο 5-4 και για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, προηγήθηκε με 5-2 στο tie break αλλά δέχτηκε πέντε αναπάντητους πόντους από τον Γεωργιανό ώστε να έρθει μία οπωσδήποτε πολύ σκληρή ήττα…

Ο Μπασιλαβίλι κέρδισε ενώ έκανε συνολικά 70(!) αβίαστα λάθη αλλά αυτή είναι η φύση του φουλ επιθετικού παιχνιδιού του Γεωργιανού που πήρε σαφώς περισσότερα ρίσκα από τον Ζβέρεφ που περιορίστηκε σε αμυντικό ρόλο στο σύνολο σχεδόν του αγώνα.

Τελικά, η επίθεση “κέρδισε” τρόπον τινά την άμυνα και ο Μπασιλασβίλι, με την ψυχολογία στα…ουράνια αλλά και τη σωματική κούραση δεδομένη, θα πρέπει να προετοιμαστεί τάχιστα για τον τελικό της Κυριακής έχοντας την ευκαιρία για ένα ανεπανάληπτο repeat σε ένα πολύ δυνατό τουρνουά, όπως είναι το Αμβούργο!

Της…ανατροπής και ο Ρούμπλεφ!

Σε ακόμα ένα ματς αυτής της εβδομάδας στο Αμβούργο είδαμε μία τρομερή ανατροπή!

Ο Αντρέι Ρούμπλεφ, προερχόμενος από τη νίκη της καριέρας του κόντρα στον Ντομινίκ Τιμ, βρέθηκε με σετ και στα πρόθυρα του διπλού break πίσω στο δεύτερο σετ πριν κερδίσει τα 11 από τα 13(!) τελευταία games του ματς για να κερδίσει τον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα με 4-6, 7-5, 6-1!

Θα διεκδικήσει κόντρα στον Μπασιλασβίλι τον δεύτερο τίτλο καριέρας του μετά το Ούμαγκ το 2017.

HAMBURG OPEN DRAW | OOP (-1h) | TV SCHEDULE

Κώστας Αϊτάκης

The post ΕΠΟΣ στο Αμβούργο με νικητή τον Μπασιλασβίλι! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα