Επιτέλους νίκη για Ντιμιτρόφ! – VIDEO

Ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ έκανε, μετά από αρκετά μεγάλο διάστημα, ένα ποιοτικό ματς και κέρδισε τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ για τον δεύτερο γύρο του Paris Masters.

Στο τελευταίο τουρνουά μιας πολύ “μίζερης” σεζόν όσον αφορά στα πεπραγμένα του, ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ κατάφερε να πάρει, τουλάχιστον, μια σημαντική νίκη.

Ο Βούλγαρος τενίστας κέρδισε σε ένα κλειστό ματς τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ με 7-6(10), 6-4 και προκρίθηκε στον γύρο των “16” όπου τον περιμένει ο Μάριν Τσίλιτς σε ένα ακόμα ντέρμπι στη Γαλλική

πρωτεύουσα!

Δίχως τίτλο τη φετινή σεζόν και μόλις 23 νίκες συνολικά, ο 27χρονος Βούλγαρος πήρε λίγη από την “αύρα” του Αντρέ Άγκασι που βρέθηκε στο πλευρό του στις προπονήσεις του στο Παρίσι για να πάρει το ματς κόντρα στον έμπειρο Ισπανό έστω και να παραλίγο να “αυτοκτονήσει” και στα δύο σετ!

Με ρεσιτάλ τέλειων service games, οι δύο τενίστες έλυσαν τις διαφορές τους σε tie break στο πρώτο σετ με τον Ντίμι να προηγείται με 6-3 αλλά να χάνει και τα τρία set point και ακόμα ένα στο 7-6!

Ακολούθησαν τρεις χαμένες ευκαιρίες του Αγούτ για να κλείσει το σετ σε ένα απίστευτο tie break με τον Ντιμιτρόφ τελικά να καταφέρνει με το επικό 12-10 στη διαδικασία να πάρει το κρίσιμο πρώτο κομμάτι του αγώνα και να απελευθερωθεί από μεγάλη ποσότητα άγχους.

Όντως, στο δεύτερο σετ ο Ντιμιτρόφ έπαιξε καλύτερα, σταμάτησε σχεδόν ολοκληρωτικά να χρησιμοποιεί το εντελώς ντεφορμέ του topspin backhand και κυρίως με καλοζυγισμένα slice και μερικά dropshots, “έτρεχε” τον Ισπανό και προηγήθηκε με διπλό break στο 4-1 και φάνηκε πως θα ολοκλήρωνε άνετα το ματς!

Αμ δε!

Τίποτα δεν γίνεται άνετα φέτος για τον Βούλγαρο που είδε τον Αγούτ με πείσμα να του παίρνει και τα δύο breaks πίσω και βρέθηκε σε κίνδυνο να χάσει ακόμα ένα ματς μέσα από τα χέρια του.

Πριν να είναι αργά, όμως, πήρε τα δύο τελευταία games και μια πολύ σημαντική νίκη ψυχολογίας που τον στέλνει κόντρα στο πολύ δύσκολο τεστ του Τσίλιτς πιο ανανεωμένο.

Συνήλθε από ακόμα έναν, ένατο στη σειρά, χαμένο τελικό στο τουρ ο Κέι Νισικόρι που έκανε μια καλή πρεμιέρα στη Γαλλία κερδίζοντας τον Αντριάν Μαναρινό με 7-5, 6-4 και “πέφτει” πάνω στον τενίστα που του στέρησε τον τίτλο στη Βιέννη, τον Κέβιν Άντερσον!

Καλή εμφάνιση και νίκη πέτυχε και ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ επί τους Φράνσις Τιάφο με 6-4, 6-4 και περιμένει τον Ντιέγο Σβάρτζμαν στη συνέχεια.

Τετάρτη, 31/10: 2ος γύρος Paris Masters

Dimitrov (Bulgaria) beat Agut (Spain) 7-6(10) 6-4
Nishikori (Japan) beat Mannarino (France) 7-5 6-4
Zverev (Germany) beat Tiafoe (USA) 6-4 6-4
Isner (USA) beat Kukushkin (Kazakhstan) 6-3 6-7(2) 7-6(1)
Anderson (S. Africa) beat Basilashvili (Georgia) 6-3 6-7(3) 7-6(3)
Jaziri (Tunisia) beat Verdasco (Spain) 7-6(5) 1-6 6-3

PARIS MASTERS SINGLES DRAW | OOP | TV SCHEDULE

Κώστας Αϊτάκης

The post Επιτέλους νίκη για Ντιμιτρόφ! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα