Εμφατικό ξεκίνημα στη Σουηδία για Σακελλαρίδη

Η Σαπφώ Σακελλαρίδη ξεκίνησε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο τις υποχρεώσεις της στο χωμάτινο τουρνουά των 25.000 δολαρίων στο Ντάντερουντ της Σουηδίας, επικρατώντας της 23χρονης Σουηδής Ζουλίτα Σανέρ με 6-2, 6-0 στον πρώτο της αγώνα ως Νο1 στην κατάταξη της ITF

Αυτή ήταν η 70η νίκη τη φετινή σεζόν (70-27) για την 19χρονη Ελληνίδα τενίστρια, αλλά και η 67η σε χωμάτινη επιφάνεια (67-25), που συνεχίζει την εξαιρετική της χρονιά. 

Σε μια ακόμα αναμέτρηση η Σακελλαρίδη έδειξε συνέπεια από τη θέση του

service περνώντας το 70% στα πρώτα service κερδίζοντας το 70% των πόντων (21/30), την ίδια ώρα που η αντίπαλός της έπαιζε με μόλις 44% (16/36). 

Η Νο6 του ταμπλό ήταν ουσιαστική και στις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν για break, τελειώνοντας την αναμέτρηση με 4/5 break-points. 

Η Σανέρ ήταν ανταγωνιστική για μόλις 20 λεπτά, όσο δηλαδή ήταν κοντά στο σκορ στο 1ο set, με τη Σακελλαρίδη να φτάνει πρώτη σε break (2-0) και στη συνέχεια να φτάνει σ’ ένα μεγάλο hold μετά από ένα game 6,5 λεπτών παίρνοντας προβάδισμα με 3-0. 

Η Σουηδή μείωσε σε 3-2 παίρνοντας πίσω το χαμένο της service, όμως αυτό ήταν και το τελευταίο της κερδισμένο game στο τουρνουά, καθώς από εκείνο το σημείο και μετά η Σακελλαρίδη κατέκτησε τα 9  τελευταία game του αγώνα φτάνοντας στη νίκη-πρόκριση. 

Επόμενη αντίπαλος για τη Σακελλαρίδη θα είναι η 25χρονη Σέρβα και Νο939 του κόσμου Μπογιάνα Μαρίνκοβιτς, η οποία επικράτησε στον 1ο γύρο της Σουηδής Ίντα Γιόχανσον με 6-3, 6-1. 

Να σημειωθεί ότι Σακελλαρίδη και Μαρίνκοβιτς θα συνεργαστούν στα διπλά του τουρνουά όπου την Τετάρτη (περίπου στις 15:30 GR) θα παίξουν απέναντι στις Μόνα Μπαρτέλ (Γερμανία) και Μπρέντα Φρουβίτορβα (Τσεχία).

 ITF W25 DANDERYD SINGLES DRAWS | DOUBLES DRAWS | OOP (-1)

The post Εμφατικό ξεκίνημα στη Σουηδία για Σακελλαρίδη appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα