Εκπληκτικός Γιάρι απέκλεισε τον Τιμ! – VIDEO

Ο Νο1 του ταμπλό στο Αμβούργο, Ντομινίκ Τιμ αποκλείστηκε δίκαια από έναν εκπληκτικό Νίκολας Γιάρι που πέτυχε την πρώτη Τοπ10 νίκη της καριέρας του!

Aποκλείστηκε και ο Τιμ από το Αμβούργο!

Σε μία μέρα-βατερλό για τα φαβορί του τουρνουά, Ντιέγο Σβάρτζμαν και Ντομινίκ Τιμ αποκλείστηκαν στα προημιτελικά του Αμβούργου με οδυνηρό τρόπο και τα όνειρα του τίτλου πήγαν περίπατο!

“Δήμιος”

του 24χρονου Αυστριακού ήταν ένας εκπληκτικός Νίκολας Γιάρι που έχει αποδείξει φέτος ότι είναι ένας εξαιρετικός χωμάτινος τενίστας που θα μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια τουλάχιστον σε αυτήν την επιφάνεια!

Ο 22χρονος Χιλιανός έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι αγωνιστικά και πνευματικά για να επιβληθεί του Τιμ με 7-6(5), 7-6(7) με τον Αυστριακό να χάνει και τα δύο tie breaks μέσα από τα χέρια παίζοντας άσχημα τους κρίσιμους πόντους.

Ετσι, ο φετινός φιναλίστ του Σάο Πάολο Γιάρι, θα είναι στα ημιτελικά του σπουδαίου τουρνουά στο Αμβούργο ενώ παράλληλα πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του και πρώτη Τοπ10 νίκη!

Το πρώτο σετ κυλούσε ιδανικά για τον Τιμ που είχε κάνει το break από νωρίς και κράταγε το ασφαλές προβάδισμα σχετικά άνετα μέχρι και το 5-3.

Στο πρώτο break point του Γιάρι, όμως, ενώ σέρβιρε για το πρώτο σετ, ο Τιμ ισοφαρίστηκε και αυτή ήταν η πρώτη από μια σωρεία χαμένων ευκαιριών που θα είχε να πάρει τα ηνία του αγώνα.

Τελικά, οι δύο τενίστες οδηγήθηκαν στο tie break με τον Τιμ να προηγείται και εκεί με 5-2 αλλά με ένα τραγικό blackout έχασε πέντε πόντους στη σειρά και μοιραία το σετ με οδυνηρό τρόπο.

Φυσικά credit πρέπει να πάρει και ο Γιάρι που έπαιζε πολύ επιθετικά, δίχως τον παραμρικό φόβο και περιόρισε σε μεγάλο κομμάτι του ματς τον Αυστριακό σε παθητικό ρόλο, κάτι που δεν βλέπουμε συχνά στα χωμάτινα κορτ.

Η αστάθεια εκατέρωθεν ήταν ο κανόνας του ματς στην αρχή του δεύτερου σετ όπου είχαμε τέσσερα διαδοχικά breaks με τους δύο τενίστες τελικά να οδηγούνται σε νέο tie break όπου η αυτοχειρία του Τιμ εμφανίστηκε!

Εκεί, ο Αυστριακός είχε ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα με 6-3 και τρία set point αλλά και πάλι τα πέταξε στα σκουπίδια με τον πεισματάρη Γιάρι να επωφελείται της κατάστασης λίγο αργότερα και να πετυχαίνει μια απολαυστική νίκη, τεράστια τόνωση ηθικού για την προσπάθειά του!

Νωρίτερα, στο αργεντίνικο ντέρμπι, ο υπερασπιστής Λέο Μάγιερ διατηρεί την τρομερή σχέση που έχει με το Αμβούργο αποκλείοντας τον Ντιέγο Σβάρτζμαν με 6-3, 4-6, 6-3 και είναι μια ανάσα από τον τελικό και το φαβορί στον ημιτελικό κόντρα στον Γιόζεφ Κόβαλικ!

Ο αποκλεισμός των “φαβορί” αν και ο Πάμπλο Καρένιο Μπούστα δεν κάνει καλή χρονιά συνεχίστηκε με τον Ισπανό να αποκλείεται από έναν εμπνευσμένο Νικολόζ Μπασιλασβίλι που, όμοια με τον Γιάρι, έπαιξε πολύ επιθετικό τένις και απέκλεισε δίκαια τον αντίπαλό του.

Οι δυο τους μάλιστα (Γιάρι-Μπασιλασβίλι) συναντιούνται στα ημιτελικά, ένα ματς που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον λόγω της δεδομένης καλής φόρμας και των δύο!

Παρασκευή, 27/7: Προημιτελικοί German Championships

Jarry (Chile) beat Thiem (Austria) 7-6(5) 7-6(7)
Mayer (Argentina) beat Schwartzman (Argentina) 6-3 4-6 6-3
Kovalik (Slovakia) beat Monteiro (Brazil) 3-6 6-3 6-2
Βasilashvili (Georgia) beat Busta (Spain) 7-6(3) 6-4

HAMBURG OPEN DRAW | OOP (-1H)| TV SCHEDULE

Κώστας Αϊτάκης

The post Εκπληκτικός Γιάρι απέκλεισε τον Τιμ! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα