Είναι στους στόχους μου το Τόκιο

Ο Ρότζερ Φέντερερ μίλησε για τους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο της Ιαπωνίας το 2020, τονίζοντας πως θα ήταν ωραία να αγωνιστεί κι εκεί, πριν κλείσει την καριέρα του…

Ο 36χρονος Ελβετός θρύλος του τένις, θέλει να γράψει για ακόμη μια φορά ιστορία με τα επιτεύγματά του. Ο Ρότζερ έχει αγωνιστεί σε τρεις Ολυμπιάδες μέχρι στιγμής, σε Αθήνα(2004), Πεκίνο(2008) και Λονδίνο(2012) και θα επιδιώξει όπως ο ίδιος υποστήριξε, να συμμετάσχει και σε

αυτήν του Τόκιο, το 2020.

Μετά την… χαμένη Ολυμπιάδα του Ρίο Ντε Τζανέιρο στην Βραζιλία το 2016, ο “Βασιλιάς” έθεσε ως στόχο την συμμετοχή του σε αυτήν της Ιαπωνίας, προκειμένου να παλέψει για το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, το οποίο δεν έχει κατακτήσει ποτέ, στο μονό.

Καλύτερη επίδοση έχει το ασημένιο μετάλλιο στο γρασίδι του Λονδίνου το 2012, ενώ έχει κατακτήσει και το χρυσό στα διπλά με συμπαίκτη τον καλό του φίλο Στάνισλας Βαβρίνκα το 2008 στην Κίνα.

Αυτήν την φορά το 2020 στην Ιαπωνία όμως, σε ηλικία 38 χρονών, πλησιάζοντας στα 39, ο Φέντερερ θέλει να αγωνιστεί για τελευταία φορά στην ζωή του, σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Με δηλώσεις του ο Ελβετός έκανε γνωστό πως δεν είναι ένας από τους βασικούς του στόχους η συμμετοχή του εκεί, αλλά θα ήταν υπέροχα να αγωνιστεί, μετά και την χαμένη Ολυμπιάδα του Ρίο, λόγω τραυματισμού στην πλάτη.

Αναλυτικά όσα είπε για το θέμα:

“Δεν είναι όπως στο Ρίο το 2016, όπου είχα θέσει ως βασικό μου στόχο την συμμετοχή μου στην Ολυμπιάδα, αλλά εννοείται πως θέλω να παίξω. Αν και ακόμη παίζω στο υψηλότερο επίπεδο που μπορεί κάποιος να παίξει, παρά τα 36 μου χρόνια, ακόμη δεν θέλω να αναφερθώ σε αυτό το event που θα γίνει σε δυο χρόνια.

Αν καταφέρω κι αγωνιστώ εκεί, τότε θα είναι κάτι πολύ ωραίο, αλλά ακόμη είναι πολύ μακριά. Γιατί όχι, όμως ; Αν με ρωτάτε αν το θέλω, δεν γίνεται να πω όχι. Δεν μπορώ να μιλήσω με βεβαιότητα πάντως για αυτό το γεγονός.”

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Είναι στους στόχους μου το Τόκιο appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα