ΕΠΙΚΗ νίκη και τώρα… Νόλε! – VIDEO

Ο Ραφαέλ Ναδάλ χρειάστηκε να επιστρέψει από 1-2 σετ για να επικρατήσει ενός συγκινητικού Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο στα πέντε σετ σε ένα από τα καλύτερα ματς του Wimbledon των τελευταίων ετών! Ρεσιτάλ τένις και από τους δύο τενίστες!

Αν θέλετε να “διαφημίσετε” σε κάποιον το άθλημα του τένις, δείξτε του αυτό το ματς και ειδικά το πέμπτο σετ!

Ραφαέλ Ναδάλ και Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο πρωταγωνίστησαν σε ένα

ΕΠΟΣ πέντε ωρών ασύλληπτου τένις και προσπάθειας και από τους δύο που δυστυχώς έπρεπε να βγάλει έναν νικητή…

Είναι από ματς που και οι δύο έχουν προσπαθήσει τόσο πολύ που είναι κρίμα να υπάρχει ένας χαμένος, όμως, αυτή είναι η φύση του αθλήματος και τελικά ο ανεπανάληπτος Ραφαέλ Ναδάλ “επιβίωσε” από ακόμα ένα επικό πεντάσετο της τρομακτικής καριέρας για να κερδίσει έναν από τους μεγαλύτερους μαχητές όλων των εποχών, τον Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο, με 7-5, 6-7(7), 4-6, 6-4, 6-4.

Μιλάμε για ένα από τα καλύτερα ματς της τελευταίας πενταετίας τουλάχιστον, το καλύτερο μακράν ματς του φετινού Wimbledon που μας χάρισαν αυτοί οι δύο απίστευτοι μονομάχοι που, και στο παρελθόν, μας έχουν προσφέρει απολαυστικές ματσάρες!

Ο λόγος όμως είναι στον νικητή, Ραφαέλ Ναδάλ, που φθάνει στα ημιτελικά του Wimbledon για πρώτη φορά μετά το 2011 και πλέον βλέπει ορατό το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει το ασύλληπτο κατόρθωμα του double Ρολάν Γκαρός-Wimbledon κάτι που κατάφερε το 2008 και το 2010!

Και τα ακόμα καλύτερα νέα έρχονται όταν δούμε πως ο επόμενος αντίπαλος του Ράφα είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς με τους δύο να συναντιούνται στο Wimbledon για πρώτη φορά μετά τον τελικό του 2011 και σε Slam για πρώτη φορά μετά τον προημιτελικό του Ρολάν Γκαρός το 2015.

Από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις όσον αφορά στο ματς του Ναδάλ με τον Ντελ Πότρο που είχε τόσες πολλές “ιστορίες” μέσα του που γράφεις ολόκληρο μυθιστόρημα!

Ο Ναδάλ φαινόταν να πατά καλύτερα στην αρχή του ματς κρατώντας πιο εύκολα τα service games του από τον Ντελ Πότρο που άργησε κάπως να βρει ρυθμό από τη βασική γραμμή.

Παρ’όλα αυτά, το σετ κύλησε ισορροπημένα μέχρι και το 6-5 υπέρ του Ράφα και εκεί ο Ισπανός, γνωρίζοντας επακριβώς πότε να αυξήσει την πίεση του προς τον Ντελ Πότρο, μπόρεσε να κάνει το κρίσιμο break που του έδωσε το σετ που ήταν τελικά μόνο η αρχή του έπους που θα ακολουθούσε!

Ο Ντελ Πότρο ήταν σαφώς καλύτερος στο δεύτερο σετ.

Ολα ξεκίνησαν με το βελτιωμένο του σερβίς ενώ οι κεραυνοί που εξαπέλυε από τη βασική γραμμή άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους και να προβληματίζουν πρόσκαιρα τον Ναδάλ.

Ο Αργεντινός ήταν απόλυτα αποτελεσματικός στο μόνο break point που δημιούργησε και μάλιστα το υλοποίησε στο 4-4 σερβίροντας στη συνέχεια για το σετ!

Εκεί, είχαμε την εξέλιξη που πολλοί θα πίστευαν ότι θα έδινε τελικά το δεύτερο σετ στον Ράφα μιας και ο Ισπανός, όπως τόσες και τόσες φορές στο παρελθόν, έκανε με τη μία το break back με τους δυο τους να λύνουν τις διαφορές του στο tie break.

Εκεί, είχαμε συγκλονιστική εξέλιξη με τον Ναδάλ να προηγείται σταθερά σε όλη τη διαδικασία, να φθάνει σε τριπλό set point στο 6-3, ο Ντέλπο να σβήνει στο σερβίς του δύο και τον Ράφα να κάνει στη συνέχεια διπλό λάθος(!) δείγμα του άγχους που σίγουρα είχε στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Ο Ναδάλ απώλεσε ακόμα ένα set point στο 7-6 και ο απόλυτα αποτελεσματικός Αργεντινός τον τιμώρησε εκμεταλλευόμενος το πρώτο δικό του με τη βοήθεια και του φιλέ σε ένα forehand-κεραυνό!

Πλέον είχαμε και με τη βούλα ντέρμπι με τον Ντελ Πότρο να παίζει στα ίσια τον Ναδάλ, να είναι μάλιστα περισσότερο κυριαρχικός με το forehand αν και ο Ράφα έκανε τρομερή δουλειά με τις αμυντικές του ικανότητες ενώ όποτε πέρναγε στην επίθεση ήταν συνήθως ισοπεδωτικός!

Πάντως, ο Ντέλπο ήταν “τέρας” αποτελεσματικότητας και στο τρίτο σετ κρατώντας όλες τις φορές το σερβίς του μεταφέροντας την πίεση στον Ράφα που σερβίροντας στο 4-5 για αν μείνει στο σετ, είδε τον Αργεντινό να εξαπολύει οβίδες, να του σπάει τις άμυνες και να μένει πίσω με 1-2!

Οι περισσότεροι επαγγελματίες τενίστες όντας ένα σετ μακριά από τον αποκλεισμό και με τον Ντελ Πότρο να παίζει τόσο καλά θα πιέζονταν πνευματικά.

Φυσικά, σε αυτήν την πλειοψηφία δεν ανήκει ο Ραφαέλ Ναδάλ που με το ίδιο πείσμα πάθος όπως σε οποιαδήποτε συνθήκη μπήκε στο τέταρτο σετ με έναν και μόνο στόχο: να κάνει ό,τι χρειαστεί για να στείλει το ματς σε πέμπτο!

Και έκανε ακριβώς αυτό παρά το γεγονός ότι ο Ντελ Πότρο συνέχισε να παίζει εξαιρετικά αλλά έβλεπε έναν Ναδάλ να πιάνει απίστευτα πράγματα, να έχει τρελά τρεξίματα και ενέργεια στο παιχνίδι του ενώ αυτός να είναι κάπως πιο “βαρύς”.

Ενα χρυσό break έδωσε το σετ στον Ναδάλ που ήταν εξαιρετικός και στα δικά του service games, και έστειλε τελικά τον αγώνα σε πέμπτο σετ που ήταν μακράν και το καλύτερο…

Ενα σετ ασύλληπτης τενιστικής ποιότητας, πάθους, θέλησης για νίκης, άρνησης για την ήττα από δύο τενίστες που ήδη έπαιζαν τέσσερις ώρες, όμως, φύλαγαν το καλύτερο για το τέλος…

Ηταν εμφανές ότι ο Ναδάλ ήταν πιο φρέσκος στην αρχή του πέμπτου σετ, έβρισκε περισσότερα “ανοίγματα” στο σερβίς του Ντελ Πότρο και όντως προηγήθηκε με break για το 3-2 πριν αρχίσει αν γίνεται ο κακός χαμός στο ματς…

Το τι χρειάστηκε να κάνει μετά για να κρατήσει αυτό το “χρυσό” προβάδισμα δεν περιγράφεται μιας και ένας απίστευτα μαχητικός Ντελ Πότρο εξαπέλυε ανελέητες επιθέσεις προς τον Ναδάλ που όμως άντεξε…

Στο συγκεκριμένο κομμάτι του ματς, ο Ράφα χρησιμοποίησε πανέξυπνα το dropshot μιας και από τη βασική γραμμή η “ωμή δύναμη” του Ντέλπο ήταν ανεπανάληπτη…

Πέντε break point συνολικά έσωσε ο Ράφα με απίστευτη ψυχική δύναμη και ο Ντελ Πότρο δεν κατάφερε τελικά να κάνει το πολυπόθητο break που θα τον ξαναέβαζε επί ίσοις όροις στο ματς…

Μετά από πέντε ώρες τένις στο οποίο παίχτηκαν πόντοι…ανθολογίας, ήρθε το τέλος με τον Ράφα να μένει στο “νήμα” ζωντανός και τον Ντελ Πότρο να γνωρίζει ασφαλώς ότι έδωσε ό,τι είχε και δεν είχε, έστω και αν δεν κέρδισε…

Μιλάμε για έναν αγώνα που συμβαίνει μία-δυο φορές τη σεζόν και είμαστε πολύ τυχεροί που το παρακολουθήσαμε!

Το πέρασμα του Ράφα πάνω από το φιλέ και η θερμή αγκαλιά στον Ντέλπο ήταν το πρέπον φινάλε αυτής της επικής μάχης!

Με τον Φέντερερ συνεπώς εκτός συνέχειας μετά τη σοκαριστική ήττα του από τον Κέβιν Αντερσον, τα ζευγάρια των ημιτελικών έχουν ως εξής:

Ισνερ-Αντερσον
Τζόκοβιτς-Ναδάλ

Μας περιμένουν άραγε και άλλα…έπη;

Τετάρτη, 11/7: Προημιτελικοί Wimbledon

Djokovic (Serbia) beat Nishikori (Japan) 6-3 3-6 6-2 6-2
Anderson (S. Africa) beat Federer (Switzerland) 2-6 6-7(5) 7-5 6-4 13-11
Nadal (Spain) beat Del Potro (Argentina) 7-5 6-7(7) 4-6 6-4 6-4
Isner (USA) beat Raonic (Canada) 6-7(5) 7-6(7) 6-4 6-3

WIMBLEDON GENTLEMEN’S DRAW | OOP | SCORES

Κώστας Αϊτάκης

The post ΕΠΙΚΗ νίκη και τώρα… Νόλε! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα