Αποκλεισμός-εφιάλτης για “Βασιλιά”! – VIDΕΟ

Ο Ρότζερ Φέντερερ προηγήθηκε με 2-0 σετ του Κέβιν Αντερσον, είχε match point για να κλείσει το ματς στα τρία σετ αλλά ένας ανεπανάληπτος Κέβιν Αντερσον έκανε μια μεγαλειώδη ανατροπή και απέκλεισε τον Ελβετό από τη συνέχεια του Wimbledon!

Την έπαθε όπως το 2011 ο Φέντερερ!

Τότε είχε προηγηθεί με 2-0 σετ του Τζο-Γουίλφριντ Τσονγκά και πάλι στα προημιτελικά του Wimbledon

πριν ο Γάλλος κάνει μια ανεπανάληπτη ανατροπή και αποκλείσει τότε τον “Βασιλιά” στα πέντε σετ!

Αυτή τη φορά τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα για τον Ελβετό τενίστα που προηγήθηκε με 2-0 σετ του Κέβιν Αντερσον, είχε ένα match point στο σερβίς του Νοτιοαφρικανού για να κλείσει το ματς σε straight sets, δεν τα κατάφερε και μετά ήταν αγνώριστος για να ηττηθεί τελικά δίκαια από το outsider του αγώνα!

Μιλάμε φυσικά για έναν από τους πιο οδυνηρούς αποκλεισμούς στην καριέρα του Ρότζερ Φέντερερ σε Grand Slam που έβαλαν τέλος στις ελπίδες για 21ο Grand Slam και για υπεράσπιση του τίτλου του στο Wimbledon!

Όλο το credit πρέπει πάντως να πάει στον νικητή της αναμέτρησης που ήταν ο Κέβιν Αντερσον που πέτυχε φυσικά τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του με 2-6, 6-7(5), 7-5, 6-4, 13-11 που ήρθε με μια απίστευτη ανατροπή στο “σπίτι” του Βασιλιά…

Ο Νοτιοαφρικανός έπαιξε με απίστευτη ηρεμία ακόμα και στις οριακές καταστάσεις του πέμπτου σετ, μπόρεσε να βρει τις λύσεις με γενναία χτυπήματα στην πίεση που του άσκησε ο μέτριος, την Τετάρτη, Φέντερερ και στο τέλος με ολύμπια ψυχραιμία ολοκλήρωσε τη δουλειά και έστειλε όλα τα φώτα της μέρας δικαιολογημένα πάνω του!

Φυσικά, με τον αποκλεισμό του Φέντερερ αλλάζουν εξολοκλήρου τα δεδομένα του τουρνουά καθώς ο Ελβετός ήταν μέχρι και την Τετάρτη το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο με την υπάρχουσα κατάσταση να είναι σαφώς πιο ανοιχτή για τους εναπομείναντες ημι-φιναλίστ!

Και όμως, ουδείς περίμενε, ούτε οι μεγαλύτεροι φαν του Αντερσον, πως το ματς θα εξελισσόταν σε ένα τέτοιο θρίλερ όταν ο Φέντερερ έπαιρνε με άνεση το πρώτο σετ διαβάζοντας άψογα τα σερβίς του Αντερσον που είχε μεγάλο πρόβλημα στο να βρει πρώτα σερβίς.

Στο δεύτερο σετ άρχισε να αλλάζει η κατάσταση και να αχνοφαίνεται πως ο “Βασιλιάς” δεν είναι και στην καλύτερή του μέρα.

Ο Φεντ ξεκίνησε άσχημα το σετ, άρχισε να κάνει αρκετά αβίαστα και ο Αντερσον πήρε προβάδισμα 3-0 που όμως δεν κράτησε!

Τα αντανακλαστικά του Μαέστρου ήταν εκεί και κατάφερε τελικά να ισοφαρίσει άμεσα τα breaks αλλά πλέον ο Αντερσον είχε μπει για τα καλά στο ρυθμό του ματς.

Αρχισε να κυριαρχεί στα ράλι με τα μεγάλης δύναμης χτυπήματα που έχει ενώ και το σερβίς άρχισε να δουλεύει ρολόι!

Ωστόσο, δίχως να παίζει και το καλύτερό του τένις, ο Φέντερερ ξεγλίστρησε στο tie break και φάνηκε να παίρνει ένα μη αναστρέψιμο προβάδισμα!

Αυτό έμεινε όμως στα χαρτιά…

Ο Αντερσον έδωσε ένα δυνατό τεστ στον Φέντερερ και στο τρίτο σετ με τους δύο τενίστες να πηγαίνουν χέρι-χέρι σχεδόν μέχρι το τέλος αλλά τον Φέντερερ έστω και έτσι να φθάνει σε match point στο σερβίς του Αφρικανού στο 5-4.

Το ματς όμως δεν πήγε ποτέ στα χέρια του και μετά άρχισε η αγωνιστική καθίζηση του “Βασιλιά”.

Η αμφιβολία άρχισε να είναι εμφανής στο βλέμμα του, “εύκολα” χτυπήματα άρχισαν να μην βρίσκουν στόχο και ο Αντερσον εκμεταλλεύτηκε άριστα την ευκαιρία, μείωσε σε 2-1 χωρίς να εμπλακεί σε tie break και άλλαξε οριστικά και αμετάκλητα το μομέντουμ του αγώνα!

Στο τέταρτο σετ ο Αντερσον διατήρησε το μομέντουμ, έπαιξε γενικά καλύτερα από τον Φέντερερ και τον τιμώρησε με break στο κρίσιμο 4-3 που του έδωσε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία για να πάει το ματς σε πέμπτο σετ!

Για να προστεθεί και άλλο “ξύδι” στις πληγές του “Βασιλιά”, ο Ελβετός απώλεσε μία break back ευκαιρία και το ματς όντως οδηγήθηκε σε πέμπτο σετ, ένα εφιαλτικό σενάριο για τον Φέντερερ όπως εξελίχθηκε ο αγώνας…

Ενα πέμπτο σετ που εξελίχθηκε σε μια μάχη για γερά νεύρα 24 συνολικά games με τον Αντερσον να είναι αυτός που άντεξε περισσότερο την ψυχολογική και σωματική καταπόνηση…

Γενικά, είχαμε κάποιες ευκαιρίες του 0-30 και του 15-30 εκατέρωθεν στα σερβίς των δύο παικτών, ελάχιστα όμως break point και συγκεκριμένα ένα ο Φέντερερ στο κρίσιμο 4-3 και ένα ο Αντερσον στο 12-11, το οποίο και υλοποιήθηκε με συνέπεια να σερβίρει μετά με άνεση για το ματς.

Ο Φέντερερ προσπάθησε πολύ στο πέμπτο σετ είναι η αλήθεια, αφενός μεν αλλά αφετέρου δεν ήταν η μέρα του και ο Αντερσον του έδωσε ελάχιστα “ανοίγματα” για κάτι καλό με τα τεράστια σερβίς και με την τρομερή αντοχή και γενναιότητα που επέδειξε στα ράλι!

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το στόρι του πιο συναρπαστικού ματς του φετινού Wimbledon που οδήγησε στη μεγαλύτερη έκπληξη του τουρνουά και σε μια πραγματικά “κακή” ήττα για τον 37χρονο οσονούπω Φέντερερ…

Οσο και αν “πονάει” αυτός ο αποκλεισμός τους φίλους του Ελβετού, αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι είναι ασύλληπτα δύσκολο να διεκδικείς, πόσο μάλλον να κερδίζεις, Slam σε τόσο προχωρημένη τενιστικά ηλικία έστω και αν μιλάμε για το “φαινόμενο” Φέντερερ…

Η μέρα όμως ανήκει στον Κεβιν Αντερσον, έναν τενίστα που έχει κάνει αξιοθαύμαστη πρόοδο επίσης αφού συμπλήρωσε τα 30 του χρόνια…

Τετάρτη, 11/7: Προημιτελικοί Wimbledon
Djokovic (Serbia) beat Nishikori (Japan) 6-3 3-6 6-2 6-2
Anderson (S. Africa) beat Federer (Switzerland) 2-6 6-7(5) 7-5 6-4 13-11

WIMBLEDON GENTLEMEN’S DRAW | OOP | SCORES

Κώστας Αϊτάκης

The post Αποκλεισμός-εφιάλτης για “Βασιλιά”! – VIDΕΟ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα