Έγραψε ιστορία ο Φονίνι

Ο Φάμπιο Φονίνι έγραψε ιστορία στο ιταλικό τένις, ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στην καριέρα του, στο Νο10 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ…

Τις φοβερές εμφανίσεις του στη χωμάτινη αγωνιστική περίοδο εξαργύρωσε ο Φάμπιο Φονίνι την Δευτέρα, με την αναρρίχησή του στο Top10 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ, για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο 32χρονος έγραψε ιστορία στην χώρα του καθώς έγινε μόλις ο τρίτος Ιταλός τενίστας, που καταφέρνει να μπει στην πρώτη “10αδα” των κορυφαίων τενιστών της ΑΤΡ, μετά τους Αντριάνο Πανάτα

και Κοράντο Μπαραζούτι.

Μάλιστα, ο… ιδιόρρυθμος Φονίνι έγραψε ιστορία και στο παγκόσμιο τένις, μιας και έγινε ο γηραιότερος τενίστας που καταφέρνει να μπει για πρώτη φορά στο Top10, μετά το 1973.

Τότε ήταν ο 38χρονος Κεν Ρόσγουελ που μπήκε για πρώτη φορά στους πρώτους 10 της παγκόσμιας κατάταξης, όταν πρωτοδημιουργήθηκαν οι κατατάξεις.

Ο Κέβιν Άντερσον κρατούσε το ρεκόρ στον 21ο αιώνα, γιατί εισήλθε για παρθενική φορά στο Top10, σε ηλικία 29 ετών, ενώ όλοι οι υπόλοιποι τενίστες της εποχής, σε ηλικία 24 ή λιγότερο.

Άξια αναφοράς και η άνοδος του Κάρεν Κατσάνοφ στο Νο9, με τον Ρώσο να γίνεται ο πρώτος από την χώρα του, μετά τον Μίχαηλ Γιούχνι το 2011, που καταφέρνει να “σπάσει” το συγκεκριμένο φράγμα.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Έγραψε ιστορία ο Φονίνι appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα