Δ.Σταματιάδης: “Το ελληνικό τένις ανθίζει”

Ο Πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης Θεσσαλονίκης Δημήτρης Σταματιάδης, μίλησε για την εξέλιξη του αθλήματος στην χώρα μας και για τις δυνατότητες των νέων παιδιών να φτάσουν πολύ ψηλά στο άθλημα, όσο αυτό εξελίσσεται στην Ελλάδα…

Ο Δημήτρης Σταματιάδης, Πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης Θεσσαλονίκης τα τελευταία 15 χρόνια και επί 25 συναπτά έτη στο Δ.Σ. του Ομίλου, έχοντας εκτελέσει χρέη Αντιπροέδρου και

Γενικού Γραμματέα πιο πριν, φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Arena FM 89.4 και μίλησε για την ανάπτυξη του τένις στην χώρα μας.

“Είναι φυσιολογικό να βγαίνουν πρωταθλητές όσο εξελίσσεται το άθλημᔨτόνισε μεταξύ άλλων, ενώ αναφέρθηκε και στο επικείμενο Fed Cup που θα διεξαχθεί στο Tatoi Club στην Αθήνα με την παρουσία πολλών μεγάλων αθλητριών, συμπεριλαμβανομένης και της κορυφαίας Ελληνίδας τενίστριας των τελευταίων ετών, Μαρίας Σάκκαρη.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Το ελληνικό τένις ανθίζει. Τα επιτεύγματα είναι τρομερά και σε λίγες ημέρες στο Τατόι στην Αθήνα θα έχουμε την συνάντηση του Fed Cup. Θα είναι και η Σάκκαρη και η Γραμματικοπούλου. Όσο ο καιρός περνάει το άθλημα στη χώρα μας γίνεται ολοένα και πιο δυνατό.

Είναι μύθος αυτό που υπήρχε, ότι δηλαδή το τένις είναι το ακριβό άθλημα. Στέλνοντας ένας γονιός το παιδί του στο τένις θα πληρώσει όσα θα πληρώσει για να στείλει το παιδί του στο μπάσκετ ή στο ποδόσφαιρο. Ουσιαστικά τώρα θρέφουμε τους καρπούς πολλών χρόνων με την ανάπτυξη του αθλήματος στην Ελλάδα.

Είναι η αλήθεια φροντίσαμε ως ΕΦΟΑ να έχουν όλα τα νησιά άψογες εγκαταστάσεις, δεν υπάρχει μέρος στην Ελλάδα που δεν έχει γήπεδα. Στην Πτολεμαϊδα για παράδειγμα, που ήμουν πριν λίγο καιρό, μόλις έγινε ένα κέντρο με indoor γήπεδα, υψηλής ποιότητας.

Είναι λογικό να βγαίνουν και πρωταθλητές όσο εξελίσσεται το άθλημα. Είναι φυσιολογικό. Είχαμε την Δανιηλίδου και τον Οικονομίδη, τώρα έχουμε τον Τσιτσιπά την Σάκκαρη και την Γραμματικοπούλου.

Όσον αφορά τον Όμιλο Αντισφαίρισης Θεσσαλονίκης, δεν είναι ένα απλό αθλητικό σωματείο, έχει πολύ μεγάλο εύρος. Συμπλήρωσα 25 συνεχόμενα έτη στα διοικητικά του Ομίλου και αισθάνομαι τεράστια τιμή. Ο Όμιλος μπορεί και ανταπεξέρχεται χωρίς κλυδωνισμούς. Το τένις είναι το άθλημα για όλες τις ηλικίες, ερχόμενο στον χώρο ένα παιδάκι μπορεί να αντικρίσει την στοργή και την αγάπη.”

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Δ.Σταματιάδης: “Το ελληνικό τένις ανθίζει” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα