Δεινοπάθησε αλλά μπήκε τελικό ο Αλκαράθ (vids)

Πολύ σκληρός για να πεθάνει αποδείχθηκε ο Κάρλος Αλκαράθ, κερδίζοντας με μεγάλη δυσκολία τον 20χρονο Ιταλό, Τζούλιο Τζεπιέρι, στον εντυπωσιακό ημιτελικό της νέας γενιάς, στο Ούμαγκ της Κροατίας.

Ο Νο5 τενίστας του κόσμου, μετά από 2 ώρες και 54 λεπτά μάχης, βγήκε ζωντανός στην προσπάθεια που κάνει να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι στο Croatia Open, επικρατώντας με 7-5, 4-6, 6-3.

The moment @carlosalcaraz reached a tour-leading 6th final of 2022! #CroatiaOpenUmag pic.twitter.com/6oRmZkvEKw

Tennis TV (@TennisTV) July 30, 2022

Αυτήν, ήταν η 42η νίκη του Ισπανού μέσα στο 2022, που του έδωσε το εισιτήριο για back to back τελικό σε ΑΤΡ τουρνουά.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ηττήθηκε από τον Λορέντζο Μουζέτι, στον μεγάλο τελικό του Αμβούργου (ΑΤΡ 500). Αυτή την εβδομάδα, θα αντιμετωπίσει και πάλι Ιταλό στον τελικό, μιας και περιμένει τη μάχη του Γιάνικ Σίνερ με τον Φράνκο Αγκαμενόνε, στον 2ο χρονικά ημιτελικό του Σαββάτου (30/7, 22:00GR).

Για να αποκλείσει τον Τζεπιέρι πάντως, χρειάστηκε να φτάσει στα όριά του ο Αλκαράθ, ο οποίος έσωσε τρία set points του αντιπάλου του στο 4-5 του 1ου set, πριν το κατακτήσει με 7-5. Ένα set, που διήρκεσε 83(!) λεπτά.

Never-ending quality

Zeppieri and Alcaraz play INSANE point at the #CroatiaOpenUmag! pic.twitter.com/bmiS5JqtNW

Tennis TV (@TennisTV) July 30, 2022

Στο 2ο κομμάτι του ημιτελικού, ο Τζεπιέρι έκανε το μοναδικό break, στο 10ο game (4-6) και έστειλε τον αγώνα σε decider, όπου η εμπειρία του… 19χρονου, σε τέτοια ματς, τον βοήθησε να τιθασεύσει τα νεύρα του και να πάρει την πρόκριση για τον τελικό στο Ούμαγκ.

Αυτή, θα είναι η 7η παρουσία του Νο1 του ταμπλό, σε τελικό ΑΤΡ θεσμού. Μετράει, μέχρι στιγμής, ρεκόρ 5-1.

CROATIA OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

The post Δεινοπάθησε αλλά μπήκε τελικό ο Αλκαράθ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα