Η ασταμάτητη Γκαρσία στον τελικό της Βαρσοβίας (vids)

Μετά τη νίκη της κόντρα στη Νο1 του κόσμου, Ίγκα Σφιόντεκ, στα προημιτελικά της Παρασκευής, η Καρολίν Γκαρσία επικράτησε στον ημιτελικό και της Ιταλίδας (Νο58 του κόσμου), Τζάσμιν Παολίνι με το επιβλητικό 6-1, 6-2 εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τον τελικό BNP Paribas Poland Open. 

Flying straight into the final

@CaroGarcia secures her spot in the #PolandOpen final with a speedy win over Paolini, 6-1, 6-2! pic.twitter.com/ldQy3IXS3p

wta (@WTA) July 30, 2022

Αυτός θα είναι ο 12ος τελικός καριέρας για την 28χρονη Γαλλίδα, αλλά και 2ος στη σεζόν μετά από εκείνον στο Bad Homburg Open της Γερμανίας πριν από έναν περίπου μήνα, αλλά και η 17η νίκη της στους τελευταίους 20 αγώνες! 

Η Νο45 του κόσμου, μπήκε στον ημιτελικό με…φόρα από τη νίκη της Παρασκευής παραχωρώντας μόλις 3 games στην Παολίνι, κερδίζοντας το 80% των πόντων πίσω από το 1ο service ενώ παράλληλα εκμεταλλεύτηκε τις μισές ευκαιρίες για break (4/8). 

Δύο από αυτά η Γαλλίδα τα βρήκε στο 1ο set, το οποίο και κατέκτησε μέσα σε μόλις 26 λεπτά, χωρίς να ανησυχήσει στο service της, ενώ στο 2ο προηγήθηκε με 5-1 έχοντας σπάσει ακόμη δύο φορές το service της Ιταλίδας. 

Μάλιστα αμέσως μετά η Γκαρσία έφτασε σε τριπλό match-point (0/40) ωστόσο η Παολίνι, έστω και για ένα game, κατάφερε να βγάλει αντίδραση σβήνοντας τις τρεις απειλές μειώνοντας σε 5-2, παρατείνοντας την παρουσία της στο τουρνουά.

Η Γκαρσία έβαλε τέλος και τυπικά στο θέμα πρόκρισης ολοκληρώνοντας το παιχνίδι μετά από ακόμη δύο match-points φτάνοντας στη νίκη μετά από μόλις 65 λεπτά. 

Στον τελικό της Κυριακής η Γαλλίδα θα βρει μπροστά της την 29χρονη Ρουμάνα και Νο108 του κόσμου, Άνα Μπογκτάν η οποία επικράτησε με 7-5, 7-5 μετά από 2 ώρες και 14 λεπτά, της Ουκρανής Κατερίνα Μπάιντλ παίρνοντας την πρόκριση για τον παρθενικό της WTA τελικό. 

Into her first-ever WTA final

@ana_bogdan moves past Baindl in a tight match, 7-5, 7-5!#PolandOpen pic.twitter.com/XufP2MloGq

wta (@WTA) July 30, 2022

Ο πρώτος χρονικά ημιτελικός, ήταν αρκετά νευρικός και από τις δύο ημιφιναλίστ οι οποίες δεν μπόρεσαν να στηριχθούν στα service τους. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η Μπογκντάν είχε 8/14 break-points έναντι 6/11 της Μπάιντλ. 

Ωστόσο και στα δύο set η Μπογκντάν είχε δύο καθοριστικά break και μάλιστα στο ίδιο χρονικά σημείο (12ο game) φτάνοντας στη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας της. 

POLAND OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

The post Η ασταμάτητη Γκαρσία στον τελικό της Βαρσοβίας (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα