Δεύτερη σερί νίκη για την Βαλεντίνη στη Μόσχα!

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου έκανε φοβερή εμφάνιση στον 2ο προκριματικό γύρο του VTB Kremlin Cup και χάνοντας μόλις… τρία γκέιμς, απέκλεισε την Τζορτζίνα Γκαρσία Πέρεζ, φτάνοντας μια νίκη πλέον μακριά από το κυρίως ταμπλό του θεσμού!

Μόλις 61 λεπτά χρειάστηκε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια για να επιβληθεί της Ισπανίδας, Νο126 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA,

και να “κλείσει” το ραντεβού της με την Τυνήσια Ονς Τζαμπέρ, στον 3ο και τελευταίο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

Η Βαλεντίνη επιβλήθηκε με 6-1, 6-2 της 26χρονης αντιπάλου της, και μετά την νίκη με ανατροπή σε βάρος της Αλεξάνδρας Πάνοβα στον 1ο προκριματικό γύρο, δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, ενόψει και του αγώνα της με το Νο100 του κόσμου αύριο, στην επόμενη φάση του προκριματικού ταμπλό.

Αν η 21χρονη Ελληνίδα καταφέρει και κερδίσει την Τζαμπέρ, θα προκριθεί για παρθενική της φορά στο κυρίως ταμπλό του VTB Kremlin Cup. Μια ιδιομορφία της φετινής διοργάνωσης, πάντως, είναι πως θα προκριθούν 4+1 κοπέλες από τα προκριματικά.

Αυτό σημαίνει πως θα περάσουν φυσικά οι τέσσερις που θα κερδίσουν τους αγώνες τους στον 3ο προκριματικό γύρο του θεσμού, αλλά, επιπρόσθετα θα προκριθεί ακόμη μια τενίστρια ως Lucky Loser, σε κλήρωση που θα γίνει με τις τέσσερις “χαμένες” στον 3ο προκριματικό γύρο.

Η Γραμματικοπούλου πάντως, Νο171 αυτή τη στιγμή στον κόσμο, δεν θέλει σε καμία περίπτωση να αφήσει την τύχη να επιλέξει αν βρεθεί στο main draw ή όχι, και θα προσπαθήσει, όντας σε ιδιαίτερα καλή αγωνιστική περίοδο τις τελευταίες εβδομάδες, να κερδίσει την Τζαμπέρ και να προκριθεί απευθείας στο κυρίως ταμπλό του πολύ δυνατού τουρνουά στη Μόσχα.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Δεύτερη σερί νίκη για την Βαλεντίνη στη Μόσχα! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα