“Χώμα, η αγαπημένη μου επιφάνεια”

Η Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα μετά την κατάκτηση του πρώτου της τίτλου μέσα στο 2018 στο Μοντερέι του Μεξικό, μίλησε για την επικείμενη χωμάτινη περίοδο, χαρακτηρίζοντας την κόκκινη επιφάνεια ως την αγαπημένη της!

Η 24χρονη Ισπανίδα πρωταθλήτρια πηγαίνει φορτσάτη στην clay court season μετά και την κατάκτηση του παρθενικού της τροπαίου για φέτος, στο Μοντερέι του Μεξικό. Η Μουγκουρούθα έχασε μόλις ένα σετ στην πορεία της προς τον τίτλο την προηγούμενη εβδομάδα και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο Abierto GNP Seguros με χαρακτηριστική άνεση.

Πλέον,

στρέφει την προσοχή της στην χωμάτινη περίοδο που έρχεται και σε δηλώσεις της τόνισε πως το να παίζει στο χώμα, την εξιτάρει περισσότερο από κάθε άλλη επιφάνεια, εξηγώντας παράλληλα τους λόγους αγάπης της με τα συγκεκριμένα court.

Επίσης, μίλησε και για την κριτική του κόσμου προς το πρόσωπό της, φανερώνοντας παράλληλα τους στόχους της για την συνέχεια της σεζόν. Αναλυτικά όσα είπε το Νο3 στην παγκόσμια κατάταξη και κάτοχος του Γαλλικού Όπεν το 2016:

“Είμαι χαρούμενη που τελείωσα την hard court season με τίτλο στο Μεξικό, ήταν ένα υπέροχο τέλος για μια μέτρια για εμένα αρχή της χρονιάς. Τώρα, είμαι ενθουσιασμένη που επιστρέφω στο χώμα, γιατί είναι η… μητρική μου επιφάνεια. Βλέπω μπροστά να αγωνιστώ στο Fed Cup και να ξεκινήσω σε μια νέα επιφάνεια για φέτος με την κατάλληλη φρεσκάδα.

Στο χώμα έκανα τα πρώτα μου τενιστικά βήματα κι έχω ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου για αυτήν την επιφάνεια. Η κορυφαία στιγμή της καριέρας μου άλλωστε, είναι η κατάκτηση του Γαλλικού Όπεν το 2016. Δεν το περίμενα ποτέ μου ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο, όμως έγινε.

Όσον αφορά την κριτική που δέχομαι από μερίδα φιλάθλων του αθλήματος, για τις φετινές μου, κακές ομολογουμένως εμφανίσεις: “Συγγνώμη για την έκφραση, αλλά δεν δίνω πραγματικά δεκάρα για αυτούς”.

Είμαι χαρούμενη με την καριέρα μου και θέλω να συνεχίσω να προσθέτω τίτλους στο παλμαρέ μου. Θέλω να παίζω καλά κάθε εβδομάδα, αλλά μερικές φορές αυτό δεν είναι εφικτό. Ο κόσμος ίσως δεν καταλαβαίνει την πίεση και τα σκαμπανεβάσματα στην ζωή μιας τενίστριας ή ενός τενίστα, πόσο μάλλον μιας γυναίκας που είναι πιο δύσκολος χαρακτήρας.

Δεν σκέφτομαι το παρελθόν πάντως και είμαι γεμάτη ενέργεια και κίνητρα για την συνέχεια της σεζόν. Θα παλέψω να ανέβω και πάλι στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και θα προσπαθήσω να κατακτήσω κάποιο Grand Slam. Θα το προσπαθήσω και πιστεύω θα βρω τον τρόπο να καταφέρω αρκετά πράγματα από αυτά που θέλω.”

Δημήτρης Χαλιάπας

The post “Χώμα, η αγαπημένη μου επιφάνεια” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα