Αποκλεισμός-σοκ για Βερντάσκο – VIDEO

Ο Φερνάντο Βερντάσκο ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις του στην χωμάτινη περίοδο, αφού ηττήθηκε στον 1ο γύρο του 250αριου τουρνουά στο Χιούστον των ΗΠΑ, από τον Ντένις Κούντλα. Αντίθετα, προχωράει ο Φράνσις Τιαφό.

Το Νο5 του ταμπλό στο Men’s Clay Court Championship του Χιούστον, Φερνάντο Βερντάσκο, αποκλείστηκε από τον 1ο γύρο της διοργάνωσης, από τον Αμερικανό προερχόμενο από τα προκριματικά Ντένις Κούντλα!

Ο “Νάντο” αν και βρέθηκε να προηγείται στις αρχές και των δυο σετ

με μπρέικ, κατάφερε να απολέσει το προβάδισμά του ισάριθμες φορές και να γνωρίσει την ήττα με straight-sets από τον 25χρονο Ντένις Κούντλα, με τελικό σκορ 6-4, 7-6(4) μέσα σε 1 ώρα και 44 λεπτά αγώνα.

Ο Ισπανός δεν κατάφερε να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις του στην χωμάτινη περίοδο και πηγαίνει πια χωρίς παιχνίδια στα πόδια του στο πρώτο Masters της σεζόν στο χώμα, στο Μόντε Κάρλο την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Κούντλα από την πλευρά του, Νο122 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, μετά τη νίκη του επί του 34χρονου Νο36 στον κόσμο, θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο του τουρνουά της πατρίδας του, τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Ίβο Κάρλοβιτς και τον Τάρο Ντάνιελ.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας ξεχώρισαν οι νίκες ακόμη τριών Αμερικανών, αλλά κι ο αποκλεισμός του Γερμανού Ντάστιν Μπράουν, από τον 1ο γύρο του θεσμού στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Πιο συγκεκριμένα, οι Φρανσίς Τιαφό, Τένις Σάντγκρεν και Μπιόρν Φρατάντζελο προκρίθηκαν στον 2ο γύρο του τουρνουά, μαζί τους κι ο Ελβετός Χένρι Λαακσόνεν, που έθεσε νοκ-άουτ τον Μπράουν.

Ο Τιαφό αρχικά, επιβλήθηκε του συμπατριώτη του Μακένζι ΜακΝτόναλντ μετά από 67 λεπτά αγώνα με τελικό σκορ 6-3, 6-3 και στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τον νικητή του “εμφυλίου” των δυο Αμερικανών, Ερνέστο Εσκομπέντο και Στιβ Τζόνσον.

Ο Τένις Σάντγκρεν από μεριάς του, κέρδισε άνετα τον Σλοβένο Μπλαζ Κάβτσιτς με 6-2, 6-2 στο ντεμπούτο του στο Χιούστον και στην επόμενη φάση του τουρνουά θα βρει απέναντί του τον νικητή του αγώνα Κίκερ-Γιανγκ.

Τέλος, ο Μπιορν Φρατάντζελο απέκλεισε πολύ άνετα τον Αυστραλό Τζόρνταν Τόμπσον μετά από μόλις 63 λεπτά “μάχης” με τελικό αποτέλεσμα 6-1, 6-1 και θα παίξει στην συνέχεια με το Νο4 του ταμπλό στο Χιούστον, Νικ Κύργιο!

Ο Χένρι Λάακσονεν έκανε εξαιρετική εμφάνιση και υπερκέρασε το εμπόδιο του τρελοΓερμανού Ντάστιν Μπράουν με 6-4, 6-3 και τώρα τον περιμένει μια πολύ δύσκολη αποστολή, κόντρα στον εξαιρετικά φορμαρισμένο, πλην όμως κουρασμένο, Τζον Ίσνερ που κατέχει την θέση Νο1 στο ταμπλό του Χιούστον.

Δευτέρα, 9/4: 1ος Γύρος Men’s Clay Court Championship

Kudla (USA) beat Verdasco (Spain) 6-4, 7-6(4)

Tiafoe (USA) beat McDonald (USA) 6-3, 6-3

Sandgren (USA) beat Kavcic (Slovenia) 6-2, 6-2

Fratangelo (USA) beat Thompson (Australia) 6-1, 6-1

Laaksonen (Switzerland) beat Brown (Germany) 6-4, 6-3

DRAW | OOP (-8h) | TV SCHEDULE

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Αποκλεισμός-σοκ για Βερντάσκο – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα