Χένμαν: “Ανόητος όποιος ξεγράψει τον Νόλε”

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της χρονιάς που φεύγει, έχοντας τρεις τίτλους και έναν τελικό στα τέσσερα Grand Slam της χρονιάς ενώ ολοκλήρωσε τη σεζόν με τον 7ο τίτλο του στο ATP Finals.

Τερματίζοντας για 7η φορά στο No1 της παγκόσμιας κατάταξης, ο 36χρονος Σέρβος δεν έδειξε καμία αδυναμία και προειδοποίησε τους νεότερους αντιπάλους του πως πρέπει να κάνουν πολλά περισσότερα για να τον ξεπεράσουν.

Ο Τιμ Χένμαν,

ειδικός αναλυτής του Eurosport, πιστεύει ότι και το 2024 ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα είναι ο “man to beat” στο ATP Tour…

“Του πήρα συνέντευξη μετά τον τελικό στο Τορίνο και του είπα: ‘Κοίτα, είσαι 36 ετών και για εμένα παίζεις το καλύτερό σου τένις. Πως είναι να είσαι εσύ;’ Συμφώνησε ότι ένιωσε πως παίζει το καλύτερό του τένις. Αυτό είναι εκπληκτικό. Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για ότι έχει κάνει, όχι μόνο για την ικανότητά του να αποδίδει σε τέτοιο επίπεδο σε αυτή την ηλικία αλλά και για την επιθυμία που δείχνει, το κίνητρο που έχει να συνεχίσει να κερδίζει” είπε χαρακτηριστικά ο Χένμαν.

“Έτσι το 2024, σίγουρα, ο Τζόκοβιτς είναι ο man to beat. Νομίζω ότι είναι το φαβορί στην αρχή της χρονιάς και εξακολουθώ να πιστεύω ότι θα συνεχίσει να κυριαρχεί” προσθεσε.

Στο μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του, ο Τζόκοβιτς κυνηγούσε τον Ρότζερ Φέντερερ και τον Ναδάλ όσον αφορά τους τίτλους. Αλλά τώρα στέκεται μόνος στην κορυφή της λίστας, ως ο κορυφαίος όλων των εποχών στις κατακτήσεις Grand Slam και είναι το τελευταίο μέλος των «Big Three» που εξακολουθεί να μπορεί να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο.

Ο Χένμαν πιστεύει ότι το να είναι έξω από τη σκιά των αναμφισβήτητα δύο μεγαλύτερων σταρ στην ιστορία του αθλήματος, του επέτρεψε να χαλαρώσει και να λάμψει ακόμα περισσότερο.

“Όχι μόνο τα τουρνουά που κέρδισε, αλλά και ο τρόπος που έπαιξε ήταν απλά απίστευτος. Και νιώθω πνευματικά ότι μοιάζει να παίζει με πολλή ελευθερία. Νομίζω ότι για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα κυνηγούσε τον Φέντερερ και τον Ναδάλ και όλα αυτά τα διαφορετικά ρεκόρ: τον αριθμό των νικών Grand Slam ή τον τερματισμό της χρονιάς Νο. 1 ή εβδομάδες στο Νο. 1… και τώρα τους έχει ξεπεράσει. Νομίζω ότι αυτή είναι η θέση που επιθυμούσε για τόσο καιρό. Το πέτυχε και παίζει καλύτερα από ποτέ”.

The post Χένμαν: “Ανόητος όποιος ξεγράψει τον Νόλε” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα