Χαρούμενοι οι top για το νέο σύστημα βαθμολόγησης

12:15 9/7/2020 - Πηγή: Tennis24

Μια μεγάλη αλλαγή που θα ισχύει μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς (και βλέπουμε), ανακοινώθηκε στο σύστημα βαθμολόγησης της ATP Rankings, εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19 που δεν επιτρέπει τη διεξαγωγή αγώνων από τον περασμένο Μάρτιο.

Το γνωστό σύστημα των 52 τελευταίων εβδομάδων, επεκτείνεται πλέον σε 22 μήνες (Μάρτιος ’19 – Δεκέμβριος ’20) όπου μέσα σε αυτό το διάστημα θα ισχύουν τα 18 καλύτερα τουρνουά των αθλητών.

Η νέα φόρμουλα βαθμολόγησης, προσφέρει ασφάλεια

στους τενίστες που θα περιορίσουν τα ταξίδια και τις συμμετοχές τους σε τουρνουά εξαιτίας της συνεχιζόμενης πανδημίας καθώς θα τους επιτρέπει να κρατάνε τους πόντους τους από τα τουρνουά που πήραν μέρος το 2019.

Για παράδειγμα, αν ο Ναδάλ δεν ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη για το φετινό US Open (31/08), δεν θα χάσει τους 2000 βαθμούς που κέρδισε πέρυσι, λόγω της κατάκτησης του τροπαίου.

Ας δούμε πως επηρεάζει αυτή η αλλαγή τους Top παίκτες.

1-Νόβακ Τζόκοβιτς 

Ο Σέρβος υπεραθλητής, είναι το μεγάλο φαβορί για να κρατήσει τη θέση του στο Νο1 για το κλείσιμο της φετινής χρονιάς καθώς θα διατηρήσει τους 2000 βαθμούς από την κατάκτηση του Wimbledon 2019 μέχρι να ξαναγίνει το Wimbledon το 2021! Ο Νόλε θα κρατήσει επίσης όλους τους πόντους από τo Madrid Masters και το Paris Masters, ακόμα κι αν παρακάμψει τα συγκεκριμένα τουρνουά του 2020.

Μάλιστα, θα έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει τη συγκομιδή του στο επερχόμενο US Open στο οποίο πέρυσι αποκλείστηκε στον 4ο γύρο αλλά και στο Γαλλικό Όπεν όπου το 2019 αποκλείστηκε στα ημιτελικά.

Βέβαια, σε πρόσφατες δηλώσεις του δεν φάνηκε ιδιαίτερα “ζεστός” να ταξιδέψει στις ΗΠΑ.

2-Ράφαελ Ναδάλ

Μεγάλος κερδισμένος και ο Ράφαελ Ναδάλ ο οποίος θα καλούνταν να υπερασπιστεί 5360 βαθμούς στις πρώτες 7 εβδομάδες της επανέναρξης του ATP Tour, έχοντας κατακτήσει το Γαλλικό Όπεν, το US Open και το Rome Masters. Με το νέο σύστημα, θα κρατήσει όλους αυτούς τους πόντους ακόμα κι αν δεν κατέβει σε κανένα τουρνουά για φέτος.

Αν ο Ράφα αποφασίσει να πάει στη Νέα Υόρκη για το Cincinnati Masters στο οποίο δεν είχε αγωνιστεί φέτος, θα έχει την ευκαιρία να κερδίσει επιπλέον πόντους και ακόμα και να ξεπεράσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Νο1 της κατάταξης!

3-Ντόμινικ Τιμ

Ο Dominator έχει επίσης πολλούς βαθμούς να υπερασπιστεί σε Roland Garros (τελικός) και US Open (τελικός), ωστόσο δεν θα τους χάσει ακόμα κι αν δεν πάει σε κανένα από τα δύο τουρνουά.

Στη Μαδρίτη είχε φτάσει στα ημιτελικά ενώ στη Ρώμη είχε αποκλειστεί στον 1ο γύρο, οπότε μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει.

4-Ρότζερ Φέντερερ

Ίσως ο πιο ευνοημένος του νέου συστήματος καθώς ο 38χρονος Ελβετός είχε ήδη ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να αγωνιστεί σε άλλο τουρνουά μέχρι το 2021, λόγω της δεύτερης επέμβασης στο δεξί του γόνατο.

Ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων, δεν έχει αγωνιστεί από την ήττα στα ημιτελικά του Australian Open (Τζόκοβιτς) και θα διατηρήσει τους περισσότερους πόντους από το 2019 που θα τους έχανε σε διαφορετική περίπτωση.

5-Ντανίλ Μεντβέντεφ

Ο Μεντβέντεφ έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει κατά πολύ την κατάταξή του αφού είχε αποκλειστεί πέρυσι στους πρώτους γύρους των Madrid Masters, Rome Masters και Roland Garros.

Eπίσης, ο Ρώσος δεν θα χρειαστεί να επαναλάβει τις εξαιρετικές του πορεία στο Σινσινάτι (τίτλος) και στο US Open (τελικός) για να κρατήσει τους πόντους του.

6-Στέφανος Τσιτσιπάς

Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε πολύ καλές πορείες το 2019 σε Μαδρίτη (τελικό) και Ρώμη (ημιτελικά) και θα μπορέσει να κρατήσει τους βαθμούς του ακόμα κι αν δεν πάει καλά φέτος σε αυτά τα τουρνουά. Παράλληλα, θα έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει τη συγκομιδή του στο Γαλλικό Όπεν (4ος γύρος) και κυρίως σε Cincinnati Masters και US Open όπου αποκλείστηκε στον 1ο γύρο.

The post Χαρούμενοι οι top για το νέο σύστημα βαθμολόγησης appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα