Χάλε: Εύκολα ο Κόρντα, δύσκολα ο Αλιασίμ (vid)

Σεμπάστιαν Κόρντα και Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ ξεκίνησαν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στο Χάλε εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τον 2ο γύρο με τον Αμερικανό να επικρατεί εύκολα του Χιλιανού Κριστιάν Γκαρίν με 6-2, 6-3, αλλά τον Καναδό να χρειάζεται τρία sets για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Αμερικανού Μάρκος Γκιρόν με 6-3, 5-7, 6-3. 

Ο Κόρντα έμεινε στο court για 80 λεπτά και έχοντας στήριγμα το καλό του service (έσβησε και τα τρία break-points του Γκαρίν), αλλά και βρίσκοντας τρία break κατάφερε να φτάσει

στη νίκη και την πρόκριση. 

Στο 1ο set ο Κόρντα μετέτρεψε το… εύθραυστο 2-2 σε 6-2, ενώ στο 2ο χρειάστηκε μόλις ένα break (3-1), αλλά νωρίτερα ένα μεγάλο hold (2-1) σβήνοντας δύο break-points για να πάρει τη νίκη μετά από 4 match-points. 

Επόμενος αντίπαλος για τον Κόρντα θα είναι ο Πάμπλο Καρένιο Μπούστα που τη Δευτέρα επικράτησε του Χόλγκερ Ρουν με 6-4, 7-6(5). 

Αντίθετα ο Αλιασίμ κάθισε στο γρασίδι για 2 ώρες και 14 λεπτά μέχρι να κάμψει την αντίσταση του Γκιρόν, με τον Καναδό να τελειώνει το παιχνίδι με 11 άσους και 5 διπλά λάθη, ενώ ήταν και σχετικά αποτελεσματικός στις ευκαιρίες για break (5/9). 



Στο 1ο set o Αλιασίμ βρήκε δύο break παίρνοντας εύκολα το προβάδισμα στο παιχνίδι με 1-0, ωστόσο στο 2ο αν και προηγήθηκε δύο φορές με break (3-1 και 4-2), αλλά ο Γκιρόν απάντησε και τις δύο ισοφαρίζοντας σε 4-4. 

Σαν να μην έφτανε αυτό για τον Καναδό, ο Γκιρόν βρήκε και 3ο break στο set (6-5) και με σχετικά εύκολο hold ισοφάρισε σε 1-1. 

Στο decider και αφού ο Αλιασίμ έσβησε τρία break-points με το “καλημέρα” (1-0), στη συνέχεια “έσπασε” το service του Γκιρόν παίρνοντας προβάδισμα με 4-2 το οποίο ήταν αρκετό για να φτάσει στη νίκη, χάνοντας από εκείνο το σημείο και μετά μόλις έναν πόντο στο service του. 

Στους “16” ο Αλιασίμ θα βρει μπροστά του έναν ακόμη Αμερικανό, τον Μακένζι ΜακΝτόναλντ, ο οποίος κέρδισε τη Δευτέρα τον προερχόμενο από τα προκριματικά Ελβετό Μαρκ Αντρέα Χάσλερ με 7-6(4), 6-4. 

TERRA WORTMANN OPEN SINGLES DRAW l DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

The post Χάλε: Εύκολα ο Κόρντα, δύσκολα ο Αλιασίμ (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα