Μπερετίνι: “Δεν ήταν δίκαιη η απόφαση της ATP”

O φιναλίστ του Wimbledon, Ματέο Μπερετίνι επέκρινε την ATP για έλλειψη επικοινωνίας σχετικά με την απόφασή  της να αφαιρέσει τους βαθμούς από το φετινή διοργάνωση του Λονδίνουν. 

Για πρώτη φορά από τη στιγμή που εισήχθη το σύστημα κατάταξης της ATP, δεν θα απονεμηθούν βαθμοί στο Wimbledon, μια απόφαση που ήρθε ως αντίδραση για την αποκλεισμό των Ρώσων και Λευκορώσων

από τους διοργανωτές λόγω της ρώσικης εισβολής στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο. 

Με την απόφαση αυτή της ATP αρκετοί παίκτες θα αντιμετωπίσουν πτώση στη κατάταξή τους ανεξάρτητα με το πόσο καλά θα παίξουν στο φετινό Wimbledon. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι πόντοι που κέρδισαν στο περσινό τουρνουά θα αφαιρεθούν (βάσει της απόφασης της ATP), αλλά από την άλλη δεν θα έχουν την ευκαιρία να τους διεκδικήσουν φέτος. 

Ένας από αυτούς τους παίκτες είναι και ο Ματέο Μπερετίνι, ο οποίος αναμένεται να μείνει εκτός 10άδας μετά το τέλος του Wimbledon χάνοντας 1.200 βαθμούς. 

“Είναι μια πραγματικά δύσκολη κατάσταση για όλους”, είπε ο Μπερετίνι λίγο πριν από την πρεμιέρα του στο Queen’s αυτήν την εβδομάδα. “Πρώτα φυσικά για τους ανθρώπους που υποφέρουν στην Ουκρανία”

“Από εκεί και πέρα στη δική μου περίπτωση το πράγμα είναι πολύ περίπλοκο, γιατί πέρσι έπαιξα πολύ καλά φτάνοντας στον τελικό, ωστόσο παρά το γεγονός αυτό όσο και καλά να παίξω φέτος δεν θα έχει καμία σημασία, καθώς θα υποχωρήσω στην κατάταξη. Νομίζω ότι αυτό δεν είναι δίκαιο.”

“Αν η κατάταξη λειτουργεί κανονικά, όσο περισσότερο παίζεις, όσο καλύτερα πας, τόσο θα βελτιώνεται και η θέση σου στην κατάταξη. Αυτό το δικαίωμα αφαιρέθηκε και δεν συμφωνώ.”

Στη συνέχεια ο Μπερετίνι μίλησε για έλλειψη επικοινωνίας σχετικά με την απόφαση της ATP, η οποία επιβεβαίωσε την αφαίρεση βαθμών από το Wimbledon στις 20 Μαΐου

“Κανείς δεν επικοινώνησε μαζί μας. Κανείς δεν ζήτησε τη γνώμη μας.”, σχολίασε ο Ιταλός. “Ίσως θα πρέπει να κάνουμε κάτι για να αποφεύγουμε τέτοιες καταστάσεις, γιατί νομίζω ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη απόφαση που πάρθηκε από την ΑΤΡ τα τελευταία 20 χρόνια.”

Παρά το γεγονός αυτό ο Μπρετίνι πιστεύει ότι δεν θα υπάρξουν απουσίες (εκτός από τις προβλεπόμενες) λόγω τις έλλειψης βαθμών από το τουρνουά. “Νομίζω ότι όλοι θα παίξουν στο 100% και θα είναι ένα υπέροχο Wimbledon.”, κατέληξε. 

Ο Ιταλός και Νο10 του κόσμου, επέστρεψε στη δράση την περασμένη εβδομάδα και μάλιστα με τον πιο ιδανικό τρόπο κερδίζοντας το Boss Open στη Στουτγκάρδη επικρατώντας στον τελικό του Άντι Μάρεϊ. 

Επόμενος σταθμός είναι το τουρνουά του Queen’s στο Λονδίνο με τον Ιταλό να αντιμετωπίζει τον Νταν Έβανς στην πρεμιέρα του στο τουρνουά. 

The post Μπερετίνι: “Δεν ήταν δίκαιη η απόφαση της ATP” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα