Μπρίσμπεϊν: Εύκολα στον τελικό η Σαμπαλένκα (vid)

13:21 6/1/2024 - Πηγή: Tennis24

Την πρόκριση για τον τελικό του Brisbane International πανηγύρισε η Αρίνα Σαμπαλένκα, που επικράτησε άνετα της Βικτόρια Αζαρένκα με 6-2, 6-4, μέσα σε μία ώρα και 29 λεπτά αγώνα στην Pat Rafter Arena.

Next stop: The Final @SabalenkaA gets through Azarenka 6-2 6-4 to set up a clash with Rybakina in tomorrow's final #BrisbaneTennis pic.twitter.com/SROilHtNoY

— Brisbane International (@BrisbaneTennis)

January 6, 2024

Η 25χρονη τενίστρια από τη Λευκορωσία δε δυσκολεύτηκε σε κανένα χρονικό σημείο του πρώτου set, ξεκινώντας εξαιρετικά από τη γραμμή του service, και μόλις στο 4ο game πραγματοποίησε και το πρώτο της break, μετά από διπλή ευκαιρία (3-1).

Αύξησε τη διαφορά με ένα δύσκολο hold (4-1), και στο 8ο game κατάφερε εκ νέου να παραβιάσει το service της No23 του κόσμου, μετά από διπλό SP, για να κλείσει ιδανικά το πρώτο μέρος του δεύτερου χρονικά ημιτελικού (6-2).

Στο δεύτερο set η Σαμπαλένκα πήρε άμεσα το προβάδισμα, και στη συνέχεια έχασε διπλό BP για να βάλει από νωρίς τις βάσεις για τη νίκη (1-1). Με love service game πέρασε ξανά μπροστά, και στο 4ο game έχασε ένα ακόμα BP για μεγαλώσει τη διαφορά (2-2).

Αμφότερες υπερασπίστηκαν τα service τους ως το 8ο game, για να έρθει η στιγμή της 34χρονης Λευκορωσίδας να απειλήσει με break. Η Αζαρένκα βρέθηκε σε διπλό BP στο 9ο game όμως άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη (5-4), και στο αμέσως επόμενο δέχθηκε ένα ακόμα break για να γραφτεί ο επίλογος του αγώνα (6-4).

Στον τελικό του Μπρίσμπεϊν η No2 της παγκόσμιας κατάταξης θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Έλενα Ριμπάκινα, που νωρίτερα είχε επικρατήσει επίσης εύκολα της Λίντα Νόσκοβα με 6-3, 6-2, σε διάστημα 63 αγωνιστικών λεπτών.

Just too good

No.2 seed Elena Rybakina races into the final with another powerful performance against Linda Noskova, 6-3 6-2 #BrisbaneTennis pic.twitter.com/yFi6aNdc55

— Brisbane International (@BrisbaneTennis) January 6, 2024

BRISBANE INTERNATIONAL SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (+8h)

The post Μπρίσμπεϊν: Εύκολα στον τελικό η Σαμπαλένκα (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα