Μπέκερ: “Ο Αλκαράθ μπορεί να φτάσει στο Νο1 του κόσμου”

Ο Γερμανός και κάτοχος 7 Grand Slam, πιστεύει ότι ο νεαρός Ισπανός έχει τις δυνατότητες να φτάσει στο Νο1 του κόσμου αρκεί όμως να παραμείνει “προσγειωμένος”.

Ο Αλκαράθ έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή σεζόν, καθώς έγινε ο νεαρότερος παίκτης που κατέκτησε 500άρι τουρνουά (Ρίο ντε Τζανέιρο), αλλά και ο νεαρότερος που κατάκτησε τον τίτλο στο Miami Open. 

Ωστόσο, αυτή την εβδομάδα στο Μόντε Κάρλο, ο 18χρονος γνώρισε πρόωρο αποκλεισμό από τον Αμερικανό

Σεμπάστιαν Κόρντα στον 2ο γύρο της διοργάνωσης.

Παρά το γεγονός αυτό ο Μπέκερ θεωρεί ότι με βάση τη μέχρι τώρα πορεία του Ισπανού, δεν υπάρχει κανένας λόγος για να μην πιστεύει ότι ο Αλκαράθ θα φτάσει στο Νο1 του κόσμου. 

“Αν συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο τότε ναι, μπορεί να γίνει Νο1 στον κόσμο.”, είπε ο Γερμανός στο Eurosport.

“Είναι μόλις 18 ετών, αλλά κοιτάξτε τι έχει κάνει τους τελευταίους μήνες. Έχει τη νοοτροπία να μην ικανοποιείται με μια καλή πορεία στα τουρνουά ή να απλά να παίζει με τους κορυφαίους παίκτες.”

“Θέλει να προχωράει βαθιά στα τουρνουά, κάτι που είδαμε στο Μαϊάμι όπου κέρδισε τον πρώτο του τίτλο Masters κόντρα σε ένα πολύ δυνατό αντίπαλο. Ναι, μπορεί να γίνει Νο1, αν και όλα μπορούν να συμβούν στον αθλητισμό.”

“Ωστόσο, για να συμβεί αυτό θα πρέπει να παραμείνει προσγειωμένος στους στόχους του και να συνεχίζει να πιστεύει με τον ίδιο τρόπο στον εαυτό του.”

Ο Κάρλος Αλκαράθ προετοιμάζεται για το τουρνουά στη Βαρκελώνη αυτής της εβδομάδας, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο  τον Νοτιοκορεάτη και Νο71 του κόσμου, Σουνγου Κουόν.

The post Μπέκερ: “Ο Αλκαράθ μπορεί να φτάσει στο Νο1 του κόσμου” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα