Αττάλεια: Πρώτος τίτλος ATP Challenger για Πέτρο Τσιτσιπά (vid)

Πέτρος Τσιτσιπάς και Φίλιπ Μπέργκεβι ήταν οι μεγάλοι νικητές του τουρνουά ATP Challenger Megasaray Hotels Open, που φιλοξενήθηκε στην Αττάλεια επικρατώντας στον τελικό του διπλού των Τούρκων Σαρπ Αγκαμπιγκάν και Εργκί Κιρκίν με 6-2, 6-4 μετά από 65 λεπτά φτάνοντας στον τίτλο χωρίς να χάσουν set.

Για τον Έλληνα τενίστα αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος καριέρας ATP Challenger, μετά από τέσσερις τελικούς και ο πρώτος

μετά από ένα χρόνο και το τουρνουά ITF των 25.000 δολαρίων στην Κροατία. 

Συνολικά ο 22χρονος τενίστας μετράει 10 τίτλους στην καριέρα του στο διπλό σε ITF και ATP Challenger σε 16 συνολικά τελικούς. 

Το ξεκίνημα στον τελικό της Αττάλειας ήταν ιδανικό για το ελληνοσουηδικό δίδυμο, το οποίο προηγήθηκε με 4-1 σπάζοντας δις το service των Τούρκων αντιπάλων τους. 

Αγκαμπιγκάν και Κιρκίν αντέδρασαν παίρνοντας πίσω το ένα από τα δύο break μειώνοντας σε 4-2, ένα break που όμως δεν κατάφεραν να το εκμεταλλευτούν με τους Τσιτσιπά και Μπέργκεβι να φτάνουν και σε 3ο break παίρνοντας προβάδισμα με 5-2, κλείνοντας το set αμέσως μετά στο service τους με love game

To 2o σκέλος και μετά από ένα μεγάλο hold στο οποίο έσβησαν τρία break-points, Τσιτσιπάς και Μπέργκεβι χρειάστηκαν μόλις ένα break στο 5ο game (3-2) και κρατώντας σχετικά εύκολα το service τους έφτασαν στη νίκη και στον τίτλο. 

MEGASARAY HOTELS OPEN SINGLES | DOUBLES | OPP (+1h)

The post Αττάλεια: Πρώτος τίτλος ATP Challenger για Πέτρο Τσιτσιπά (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα