Απόστολος Τσιτσιπάς: “Ξέρω ποιος είναι ο Στέφανος” (vid)

11:08 3/2/2023 - Πηγή: Tennis24

Ο Απόστολος Τσιτσιπάς έκανε τη δική του σημαντική παρέμβαση στην εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω όπου ο Νίκος Χατζηνικολάου φιλοξένησε τον Στέφανο Τσιτσιπά, το βράδυ της Πέμπτης στο στούντιο της εκπομπής.

Ο πατέρας του Έλληνα πρωταθλητή, έκανε μια αναλυτική προσέγγιση στη σχέση που έχει με τον γιο του και πόσο δύσκολο είναι να συνδυάζει τον ρόλο του προπονητή/πατέρα ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αλλαγής στο team του Στέφανου ή του τρόπου επικοινωνίας κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Για τις έντονες συμπεριφορές του Στέφανου

Τσιτσιπά κατά τη διάρκεια ορισμένων αγώνων, ο Απόστολος είπε:

“Ξέρω ποιος είναι ο χαρακτήρας του Στέφανου, γνωρίζω την ποιότητά του. Έχει αναλάβει πολλές ευθύνες από μικρός, τις έχει αγαπήσει αυτές τις ευθύνες. Δεν είναι εύκολο από μικρός να έχεις τέτοιες ευθύνες και να πάρεις το βάρος μιας ολόκληρης οικογένειας και να μείνεις ισορροπημένος. Ο Στέφανος το καταφέρνει και είναι εντυπωσιακό. Αυτό που με δυσαρεστεί όταν γίνονται αυτά, όταν έρχονται αυτές τις στιγμές παίζει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια που κάνει ο ίδιος. Σε αυτές τις στιγμές χρειάζεται το 100% της συγκέντρωσής του ώστε να μπορέσει να βρει τις λύσεις για να ξεπεράσει αυτά τα προβλήματα. Το παν στη ζωή και στο τένις είναι να προσπαθείς να αναζητάς τις λύσεις.

Ο κόσμος δεν ξέρει την επαγγελματική σχέση που έχουμε με τον Στέφανο. Κι εγώ και η σύζυγός μου έχουμε υπάρξει προπονητές του Στέφανου. Η γυναίκα μου στα πρώτα του βήματα και εγώ στη συνέχεια. Και τώρα φυσικά μαζί προσπαθούμε να βοηθήσουμε τον Στέφανο και τα υπόλοιπα παιδιά μας να καταλάβουν τι ακριβώς σημαίνει να αγωνίζεσαι στο τένις και τι σημαίνει να είσαι επαγγελματίας. Συμφωνώ ότι πλέον ο Στέφανος δεν χρειάζεται τόσο πολύ την κατεύθυνση του προπονητή του και ειδικά μάλλον των γονιών του. Έχει περάσει σε άλλο επίπεδο. Σίγουρα σε αυτό το κομμάτι πρέπει να υπάρξει βελτίωση ή κάποια αλλαγή ώστε σε συνεννόηση με τον Στέφανο να καταλάβουμε τι ακριβώς χρειάζεται ο Στέφανο εκείνες τις στιγμές για να αποδώσει το μέγιστο”

Συνεχίζοντας την αναφορά στη σχέση με τον γιο του, ο προπονητής του κορυφαίου Έλληνα τενίστα, υπογράμμισε: “Είναι φυσική η τριβή μεταξύ αθλητή και προπονητή. Αυτό το άθλημα έχει τόσο μεγάλες απαιτήσεις. Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που πρέπει να λάβεις υπόψη για να βρεις αυτό το λίγο που χρειάζεται να βελτιωθείς για να φτάσεις στην κορυφή και να μείνεις εκεί. Άρα πολλές φορές υπάρχει δυσκολία στην κατανόηση το τι συμβαίνει ακριβώς μέσα στο γήπεδο και πως μπορούμε να φέρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Εκεί ο προπονητής που προσπαθεί να βρει αυτές τις λεπτομέρειες, πολλές φορές δεν είναι εύκολο να πείσει τον παίκτη να συγκεντρωθεί και να πειθαρχήσει ώστε να γίνει η δουλειά.

Στο συγκεκριμένο άθλημα η πειθαρχία παίζει τεράστιο ρόλο αλλά πιστεύω ότι ο Στέφανος το έχει καταλάβει αυτό και το έδειξε τα τελευταία χρόνια με τα αποτελέσματά του ότι είναι έτοιμος να δουλέψει σκληρά γιατί το τένις είναι μια αντανάκλαση της ζωής μας. Το τένις είναι δύσκολο και πρέπει να το αποδεχθούμε και τότε με τη δουλειά που θα κάνουμε και τη σωστή πειθαρχία, θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε”.

The post Απόστολος Τσιτσιπάς: “Ξέρω ποιος είναι ο Στέφανος” (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα