Αποκλείστηκε και στο Μόναχο ο Ζβέρεφ!

18:58 3/5/2019 - Πηγή: Tennis24
Ούτε στο αγαπημένο του τουρνουά, στο Μόναχο, μπόρεσε να έρθει η ανάκαμψη για τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ ο οποίος ηττήθηκε από τον νεαρό Χιλιανό Κριστιάν Γκαρίν μετά από ένα απίστευτο αγώνα με εκατέρωθεν match points και συναρπαστική εξέλιξη!

Η “έμπνευση” που χρειαζόταν από κάπου για να κάνει επιτέλους ένα restart σε μια αρνητική, μέχρι στιγμής, σεζόν δεν ήρθε ούτε στο Μόναχο για τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ!

Ο Νο1 του ταμπλό και δις υπερασπιστής της διοργάνωσης βρέθηκε μια ανάσα από τον αποκλεισμό

από το δεύτερο σετ όταν και έσωσε τρία match points του Κριστιάν Γκαρίν, τελικά κατάφερε να ισοφαρίσει το ματς αλλά στο τρίτο σετ απογοήτευσε και πάλι χάνοντας δύο φορές το προβάδισμά του με break για να ηττηθεί με 6-4, 5-7, 7-5 σε ένα απίστευτο σε εξέλιξη ματς!

Και εκεί που έδειχνε τελικά ο 22χρονος τενίστας ότι θα έπαιρνε μια ανέλπιστη νίκη ψυχολογίας, παρά το γεγονός ότι είχε μεγάλη αστάθεια στο παιχνίδι του, όταν έφτασε σε διπλό match point στο 5-4 του τρίτου σετ, ούτε και τότε πήρε τον έναν πόντο που θα του έδινε το ματς και ο επτάψυχος Γκαρίν έφτασε τελικά σε μια απολαυστική νίκη που τον έστειλε κατάκοπο αλλά…νικητή στα ημιτελικά του Μονάχου!

Φυσικά, ο Χιλιανός θα μπορούσε να έχει τελειώσει το ματς μία ώρα νωρίτερα όταν και είχε τρία match points στο σερβίς του στο 5-4 του δεύτερου σετ αλλά έκανε τρία οδυνηρά αβίαστα λάθη ενώ ο Ζβέρεφ ήταν κυριολεκτικά “στα σχοινιά”.

Τελικά, αφού έσωσε και αυτός δύο match point του Γερμανού στο τρίτο σετ, πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του πιστοποιώντας ξανά πόσο καλός τενίστας είναι στη χωμάτινη επιφάνεια, άξιο “τέκνο” της σχολής που έχουν επί χρόνια οι Λατινοαμερικάνοι τενίστες εκεί!

Ακόμα και αν…κέρδιζε ο Ζβέρεφ, αυτό δεν θα έσβηνε αυτόματα τις πάρα πολλές ανορθογραφίες που είχε και πάλι στο παιχνίδι του.

Πάρα πολλά αβίαστα λάθη, τεράστιο πρόβλημα στο σερβίς με μπόλικα διπλά λάθη και επτά συνολικά breaks ενώ είναι πέρα για πέρα προφανές ότι υπάρχει και ψυχολογικό θέμα από τα σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα που τον “φουντώνουν” εύκολα.

Ενώ ολοκλήρωσε θαυμάσια το δεύτερο σετ μετατρέποντας το 4-5 σε υπέρ του 7-5 και ξεκίνησε το ίδιο καλά το τρίτο σετ με υπέρ του 2-0 (πέντε σερί κερδισμένα games) και πάλι δεν κατάφερε να ρίξει στο καναβάτσο τον πεισματάρη Χιλιανό που επέστρεψε δις από break πίσω στο τρίτο σετ για να πάρει τελικά μία άξια νίκη…

Σε ένα κομμάτι της σεζόν όπου πέρσι “πέταγε” με τίτλο τόσο στο Μόναχο όσο και στη Μαδρίτη που ακολουθεί, ο Ζβέρεφ φέτος φαίνεται ανήμπορος να τα βγάλει πέρα τόσο με το παιχνίδι που παρουσιάζει όσο και με την πολύ εύθραυστη ψυχολογική του κατάσταση.

Θα μπορέσει να βρει την ανάκαμψή του στο πλέον απαιτητικό Madrid Masters που ακολουθεί στο οποίο υπερασπίζεται μάλιστα τον τίτλο;

Φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο…

Παρασκευή, 3/5: Προημιτελικοί BMW Open

Garin (Chile) beat A. Zverev (Germany) 6-4 5-7 7-5
Cecchinnato (Italy) beat Fucsovics (Hungary) 1-6 7-5 7-5

BMW OPEN SINGLES DRAW | OOP

Κώστας Αϊτάκης

The post Αποκλείστηκε και στο Μόναχο ο Ζβέρεφ! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα