Αγχώθηκε αλλά προκρίθηκε στους “4” ο Στεφ – VIDEO

16:59 3/5/2019 - Πηγή: Tennis24
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπορεί να δυσκολεύτηκε αρκετά κόντρα στον Ζοάο Ντομίγνκες, όμως κατάφερε να πάρει τη straight-sets νίκη από τον Πορτογάλο και πέρασε για δεύτερη σερί χρονιά στα ημιτελικά του Estoril Open…

Ο Έλληνας πρωταθλητής προκρίθηκε στον τέταρτο φετινό του ημιτελικό την Παρασκευή, κερδίζοντας τον Ζοάο Ντομίνγκες, Νο214 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, στα δυο σετ, στο Εστορίλ.

Ο Τσιτσιπάς χρειάστηκε μια ώρα και 47 λεπτά αγώνα για να υπερκεράσει το εμπόδιο του Πορτογάλου αθλητή, ο οποίος προερχόταν από τα προκριματικά.

Τελικό

σκορ 7-6(3), 6-4 υπέρ του Στέφανου, ο οποίος ισοφάρισε την περυσινή του επίδοση στον θεσμό, και πλέον βάζει πλώρη για τον τίτλο, ο οποίος αν τον κατακτήσει, θα είναι ο πρώτος του στη χωμάτινη επιφάνεια, σε επίπεδο ATP.

Semi-finals for @StefTsitsipas

The No.1 seed edges Joao Domingues 7-6(3) 6-4 to reach his fourth semi-final of the season at #EstorilOpen pic.twitter.com/sEjeKjtdvY

Tennis TV (@TennisTV) 3 Μαΐου 2019


Το Σάββατο, ο Νο1 τενίστας του ταμπλό στο Εστορίλ και Νο10 στην παγκόσμια κατάταξη, θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Νταβίντ Γκοφάν και τον Μάλεκ Τζαζίρι για την φάση των ημιτελικών.

Αυτήν ήταν η δεύτερη σερί straight-sets νίκη για τον Έλληνα πρωταθλητή μέσα στην εβδομάδα, η οποία ήρθε πολύ πιο δύσκολα από όσο ίσως θα την περίμενε.

Ο Ντομίνγκες ήταν ιδιαίτερα μαχητικός, ο Στέφανος δεν βρέθηκε στην καλύτερή του μέρα, κάνοντας αρκετά λάθη ιδιαίτερα από την πλευρά του μπάκχαντ και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κινδυνεύσει αρκετά, στο εναρκτήριο κομμάτι του ματς.

Στο πρώτο σετ ο Πορτογάλος τενίστας προηγήθηκε από νωρίς με μπρέικ (1-2) και έφτασε να βρίσκεται μπροστά στο σκορ μέχρι και με 3-5, όντας μόλις ένα γκέιμ μακριά από την κατάκτησή του.

Ο Στέφανος όμως αντέδρασε, δεν άφησε τον αντίπαλό του να του ξεφύγει και αφότου πήρε πίσω το μπρέικ (5-5), έγινε ο κυρίαρχος του αγώνα.

Πρώτα δημιούργησε σετ πόιντ στο σερβίς του αντιπάλου του (6-5, 40-30) και αφού δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την δουλειά εκεί, έπαιξε πολύ ψύχραιμα στο τάι-μπρέικ, όπου οδηγήθηκε το πρώτο κομμάτι του ματς, και πήρε εκεί κεφάλι στο σκορ.

Αν και έμεινε πίσω με μίνι μπρέικ (2-3), ο Στεφ κέρδισε τους πέντε επόμενους πόντους που παίχτηκαν και έκανε το 1-0 εντυπωσιακά, για να δείξει πως αυτός είναι το… αφεντικό στη μάχη.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον Έλληνα πρωταθλητή, αφού προηγήθηκε με μπρέικ (4-3) και έφτασε δυο ανάσες από τη νίκη.

Ο Πορτογάλος όμως, επέδειξε και πάλι το μαχητικό του πνεύμα φτάνοντας στην ισοφάριση αμέσως, με μπρέικ μπακ (4-4). Αυτό όμως δεν πτόεισαι τον Στέφανο Τσιτσιπά, που με ένα κρεσέντο 11 κερδισμένων πόντων από τους επόμενους 16, έφτασε στη νίκη με 6-4.

Το δεύτερο μπρέικ του στο σετ ήρθε δύσκολα, όμως έκανε δουλειά, και το love σέρβις γκέιμ με το οποίο έκλεισε το ματς λίγες στιγμές αργότερα, του έδωσε τη νίκη-πρόκριση για τα ημιτελικά και του φετινού Estoril Open.

ESTORIL OPEN SINGLES DRAW | OOP | TV SCHEDULE

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Αγχώθηκε αλλά προκρίθηκε στους “4” ο Στεφ – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα