Αποκάλυψη Τζόκοβιτς: “Το 2010 έφτασα μια ανάσα από την απόσυρση”

18:09 1/5/2020 - Πηγή: Tennis24
Στο πλαίσιο των καθημερινών live μεταδόσεων που κάνει ο Νόβακ Τζόκοβιτς στο Instagram, αποκαλύπτει πτυχές της καριέρας του που δεν έχει αναφέρει ποτέ σε συνεντεύξεις του στο παρελθόν. Μια από αυτές είναι και η παρακάτω τρομερή ιστορία…

Ο Σέρβος τενίστας, Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ και κάτοχος 17 Grand Slam τίτλων, έφτασε μια ανάσα από το να εγκαταλείψει το τένις πριν περίπου 10 χρόνια, ελέω και της αυξημένης

πίεσης που ένιωθε από μερίδα του κόσμου και των ΜΜΕ.

Ο Νόλε θεωρούνταν το next big thing του παγκοσμίου τένις μετά την κατάκτηση του Αυστραλιανού Όπεν 2008 και όλα τα βλέμματα ήταν κολλημένα πάνω του, όποτε αγωνιζόταν.

Ο ίδιος όμως, δεν ένιωθε άνετα με αυτό. Μετά από την ήττα του στα προημιτελικά του Roland Garros 2010, λίγο έλειψε να εγκαταλείψει το τένις, όπως ο ίδιος αποκάλυψε. Ευτυχώς, για όλους μας, έδωσε μια τελευταία ευκαιρία στον εαυτό του με τη σεζόν του 2011. Τα υπόλοιπα, είναι ιστορία.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Πραγματικά δεν έβλεπα για ποιον λόγο θα έπρεπε να συνεχίζω να παίζω σε υψηλό επίπεδο. Ήθελα να εγκαταλείψω το άθλημα.

Γνώρισα μια πολύ δύσκολη ήττα στα προημιτελικά του Roland Garros το 2010 από τον Γιούργκεν Μέλτζερ. Είχα προηγηθεί με 2-0 στα σετ, αλλά… κατάφερα και έχασα. Ξέσπασα σε κλάματα αμέσως μετά το ματς.

Ήθελα να εγκαταλείψω το τένις. Δεν πήγαιναν όπως θα ήθελα τα πράγματα στην καριέρα μου και ο κόσμος με πίεζε υπερβολικά πολύ. Είχε απαιτήσεις από εμένα. Αυτή η πίεση με κούραζε πριν καν μπω στο court.

Ήταν δύσκολο για εμένα να την διαχειριστώ και πολλές φορές λύγισα. Δεν ένιωθα απελευθερωμένος να παίξω το τένις που ξέρω και έφτασα πολύ κοντά στο να κλοτσήσω ότι είχα χτίσει μέχρι τότε και να παρατήσω το τένις.

Εκ του αποτελέσματος, ευτυχώς δεν το έκανα. Αλλά πιστέψτε με, είχα φτάσει πολύ κοντά σε αυτό. Έπαιξε τεράστιο ρόλο το γεγονός ότι κατέκτησα τρία από τα τέσσερα Grand Slams το 2011. Αν δεν έκανα τόσο επιτυχημένη χρονιά, πιθανόν να επέλεγα να σταματήσω”.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Αποκάλυψη Τζόκοβιτς: “Το 2010 έφτασα μια ανάσα από την απόσυρση” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα