Αποφασιστική πρεμιέρα για Στέφανο – VIDEO

02:15 9/3/2018 - Πηγή: Tennis24
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπορεί να δυσκολεύτηκε σε ορισμένα σημεία του αγώνα, αλλά τελικά επικράτησε του Ράντου Άλμποτ στον 1ο γύρο του Indian Wells Masters και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του θεσμού.

Τα… χρειάστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην πρεμιέρα του στο Indian Wells Masters της Καλιφόρνια, όμως κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη νίκη-πρόκριση στον 2ο γύρο της πολύ δυνατής διοργάνωσης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Ο Έλληνας πρωταθλητής χρειάστηκε 1 ώρα και 34 λεπτά αγώνα για να κάμψει την αντίσταση του Μολδαβού Ράντου Άλμποτ, και με τελικό σκορ

7-6(2), 6-2, πέρασε στην επόμενη φάση του θεσμού, όπου θα αντιμετωπίσει το Νο5 του ταμπλό, Ντομινίκ Τιμ!

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο Τσιτσιπάς, Νο71 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, ξεκίνησε πολύ δυνατά στον αγώνα σπάζοντας το σερβίς του αντιπάλου του και παίρνοντας το προβάδισμα με 2-0. Όμως, δεν έδειξε το ίδιο συγκεντρωμένος στα επόμενα γκέιμς και έτσι έδωσε τις ευκαιρίες στο Νο88 του κόσμου να επιστρέψει για τα καλά στην διεκδίκηση του εναρκτήριου κομματιού του αγώνα, χάνοντας τρία συνεχόμενα γκέιμς(2-3).

Ο Άλμποτ γινόταν ολοένα και πιο επικίνδυνος, με τον 19χρονο Έλληνα να μην βρίσκει τις λύσεις που ήθελε, για να κάνει πιο εύκολη την αποστολή του στον 1ο γύρο της διοργάνωσης. Ο Άλμποτ έφτασε άλλες πέντε(!) φορές κοντά στο μπρέικ, όμως ο Τσιτσιπάς με περίσσια αυτοπεποίθηση και παίζοντας εξαιρετικά στα κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης, “έσβησε” όλες τις ευκαιρίες του Μολδαβού, συμπεριλαμβανομένων δυο συνεχόμενων σετ πόιντ στο σερβίς του Έλληνα(5-6) και έστειλε το πρώτο σετ στο τάι-μπρέικ.

Εκεί, ήταν καλύτερος και κερδίζοντας τους επτά από τους εννιά πόντους που παίχτηκαν, έκανε το αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση, κάνοντας το 1-0 υπέρ του, μετά από 56 λεπτά μάχης.

Στο δεύτερο σετ, ο Στέφανος ανέβασε σταδιακά την απόδοσή του και έφτασε τελικά σε μια άνετη επικράτηση, “κλείνοντας” τον αγώνα πριν βρεθεί σε περιπέτειες, γεμίζοντας παράλληλα με θυμό τον αντίπαλό του, ο οποίος… έσπασε με μίσος την ρακέτα του στο τέλος του ματς.

Ο Έλληνας μπορεί να δέχθηκε μπρέικ χωρίς καν να κερδίσει πόντο στο πρώτο γκέιμ του δευτέρου κομματιού του αγώνα, όμως ανταπέδωσε αμέσως, πήρε πίσω το μπρέικ κάνοντας το 1-1 εντυπωσιακά και έκτοτε δεν ξανακοίταξε πίσω του, αφού δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα που απέκτησε. Πρώτα έκανε το 2-1, για να ισοφαρίσει σε 2-2 ο Άλμποτ και από εκεί και στο εξής, με ένα κρεσέντο τεσσάρων συνεχόμενων γκέιμς, να “καθαρίσει” τον αγώνα με πολύ όμορφο τρόπο.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Ο “Στεφ” έβγαλε έξι άσους από το μανίκι του και υπέπεσε σε μόλις δυο διπλά λάθη στην αναμέτρηση, σε αντίθεση με τον Άλμποτ ο οποίος δεν πέτυχε κανέναν άσο στον αγώνα και έκανε έξι συνολικά double faults.Ο Στέφανος είχε σε εξαιρετική κατάσταση το 1ο σερβίς του, πίσω από το οποίο κέρδισε το 72% των πόντων του(28/39), έχοντας καλύτερα ποσοστά και σε αυτόν τον τομέα από τον αντίπαλό του, ο οποίος είχε 63% κερδισμένους πόντους πίσω από το 1ο του σερβίς(24/38).Ο Τσιτσιπάς δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα και στους πόντους μετά το 2ο του σερβίς, μιας και κέρδισε το 54% αυτών(15/28), εν αντιθέσει με τον Μολδαβό ο οποίος είχε το αισχρό 29% με μόλις 6/21 κερδισμένους πόντους.Τέλος, ο Τσιτσιπάς αξιοποίησε τις τέσσερις από τις πέντε ευκαιρίες του για μπρέικ στο ματς, τελειώνοντας με το εξαιρετικό 80%. Ενώ ο Άλμποτ, τελείωσε την αναμέτρηση με 2/9 μπρέικ πόιντς και 22% επιτυχία σε αυτόν τον στατιστικό τομέα.

DRAW | OOP (-10h) | TV SCHEDULE

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Αποφασιστική πρεμιέρα για ΣτέφανοVIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα