Απίθανος Ρούμπλεφ, έριξε στο καναβάτσο τον Μεντβέντεφ (vids)

Ο Αντρέι Ρούμπλεφ πέτυχε φοβερή νίκη στο ντεμπούτο του στα φετινά ΑΤΡ Finals, κερδίζοντας τον Ντανίλ Μεντβέντεφ στα τρία sets, μετά από ένα επικό tie-break 3ου set.

Ο 25χρονος Ρώσος, στην 3η του παρουσία στους τελικούς της ΑΤΡ, ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις του στο Red Group και έγινε το αφεντικό στον όμιλο του “θανάτου”, αφήνοντας τον περυσινό φιναλίστ της διοργάνωσης, πολύ πίσω στη διεκδικήση της πρόκρισης, από την

πρεμιέρα κιόλας.

Μετά από δυο ώρες και 38 λεπτά μάχης, ο Ρούμπλεφ επικράτησε του πρώην Νο1 και νυν Νο4 τενίστα του κόσμου, με 6-7(7), 6-3, 7-6(7) και πανηγύρισε την 2η του νίκη σε βάρος του συμπατριώτη του, στο 7ο μεταξύ τους παιχνίδι.

Αν και έχασε μέσα από τα χέρια του το εναρκτήριο κομμάτι της αναμέτρησης, πετώντας στα σκουπίδια… επτά set points, ο Ρώσος έβγαλε στο court απίστευτη ενέργεια, δεν “λύγισε” ψυχολογικά και έφτασε σε μια από τις σπουδαιότερες ανατροπές της χρονιάς.

Προηγήθηκε αρχικά με 4-1 και 5-2 στο 1ο set, αλλά δεν μπόρεσε να “κλειδώσει” το προβάδισμα. Έχασε δυο set points στο 6-5 και λίγες στιγμές αργότερα… κατάφερε να χάσει το tie-break, ενώ προηγήθηκε με 6-2(!).

Κι όμως, ο Ρούμπλεφ, που έχασε το πιο απίστευτο set του 2022, γύρισε από την κόλαση, έπαιξε τρομερό τένις και έριξε στο καναβάτσο τον Μεντβέντεφ, εκεί που κανείς δεν το περίμενε.

Coming through when it mattered @AndreyRublev97 #NittoATPFinals pic.twitter.com/5n7B12IaBh

Tennis TV (@TennisTV) November 14, 2022

Παρά τους 24 άσους του υψηλόσωμου Ρώσου, ο Ρούμπλεφ είχε τις απαντήσεις. Ήταν αυτός που έφτασε στα περισσότερα break points, μετρώντας 3/9, εν αντιθέσει με τα 1/2 του αντιπάλου του και σε κάθε του ευκαιρία, έδειχνε πως είναι ο καλύτερος στο court.

Αν και πήγε να πάθει… deja vu στο καθοριστικό tie-break του 3ου set, όταν το 6-3 με το οποίο προηγήθηκε, έγινε 6-6, ο Ρούμπλεφ παρέμεινε ψύχραιμος και εκμεταλλεύτηκε το 4ο match point του, για να κάνει δικιά του, την 50η νίκη του μέσα στη σεζόν.

Πλέον, έγινε ο 4ος πιο επιτυχημένος τενίστας της χρονιάς, πίσω από τον Στέφανο Τσιτσιπά, τον Κάρλος Αλκαράθ και τον Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ, οι οποίοι αριθμούν: 60, 57 και 56, αντίστοιχα.

TOO GOOD @AndreyRublev97 #NittoATPFinals pic.twitter.com/ZCmqz4F2dV

Tennis TV (@TennisTV) November 14, 2022

Ο Ρούμπλεφ, ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 74/98 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς του, ενώ ο Μεντβέντεφ έπαιξε… 123 πίσω από το δικό του και κέρδισε τους 83. Με δυο λιγότερα αβίαστα λάθη (24 έναντι 26) από τον 26χρονο, τελείωσε το ματς ο νικητής.

NITTO ATP FINALS SINGLES DRAW l DOUBLES DRAW l OOP (-1h)

The post Απίθανος Ρούμπλεφ, έριξε στο καναβάτσο τον Μεντβέντεφ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα