Ανασκόπηση 2022: Το αντίο ενός μύθου (vids)

Τα ξημερώματα της 24ης Σεπτεμβρίου, γράφτηκε μια από τις πιο συγκινητικές σελίδες στο βιβλίο της παγκόσμιας τενιστικής ιστορίας.

Ο Ρότζερ Φέντερερ, έδωσε τον τελευταίο αγώνα της καριέρας του, έχοντας στο πλάι του τον καλύτερό του φίλο και μεγάλο του αντίπαλο στο Tour, Ράφα Ναδάλ, αποχωρώντας από την ενεργό δράση μετά από 24 χρόνια απίθανης πορείας.

Όσοι βρέθηκαν στην ασφυκτικά γεμάτη “O2 Arena” του Λονδίνου, σίγουρα δεν θα ξεχάσουν ποτέ όλα όσα έζησαν, στο αντίο του “Βασιλιά”.

Μπορεί Φέντερερ και Ναδάλ να ηττήθηκαν

από τους Σοκ και Τιάφο στα πλαίσια του Laver Cup, όμως το αγωνιστικό, δεν ήταν το κυρίως πιάτο της βραδιάς, μιας και ό,τι ακολούθησε, θα παραμείνει για πάντα ανεξίτηλο στην ιστορία του τένις.

Ο δακρυσμένος Ρότζερ, η εμπνευσμένη ομιλία για το αντίο του και τα κλάματα του Ράφα Ναδάλ, στον ώμο του Ελβετό μαέστρου, είναι μόνο μερικές στιγμές που “χαράχτηκαν” εκείνο το βράδυ.

Τα παιδιά του, η γυναίκα του, οι γονείς του. Ήταν όλοι εκεί. Κι αυτός, δεν θα μπορούσε να μην λυγίσει στις δηλώσεις του.

Ο Ελβετός μαέστρος, στα 41 χρόνια ζωής, κρέμασε τη ρακέτα του και άφησε παρακαταθήκη μια γιγαντιαία καριέρα στο τένις και ένα τεράστιο αποτύπωμα σε ολόκληρο το αθλητικό στερέωμα.

Ήταν, αναμφίβολα, η πιο σημαντική στιγμή του 2022. Όχι μόνο στον κόσμο του τένις, αλλά πιθανότατα, σε ολόκληρο τον αθλητικό κόσμο.

The post Ανασκόπηση 2022: Το αντίο ενός μύθου (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα