Ανασκόπηση 2022: Δικό της και το US Open

Η Ίγκα Σφιόντεκ, μετά την αδιανόητη αήττητη πορεία 4,5 μηνών, που έκανε από τα μέσα του Φεβρουαρίου μέχρι τις αρχές του Ιουλίου, επέστρεψε στις κατακτήσεις τίτλων, κάνοντας δικό της το βαρύτιμο τρόπαιο του US Open, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η 21χρονη Πολωνή, κατέκτησε τον 2ο Grand Slam τίτλο της μέσα στη σεζόν, μετά από αυτόν που πανηγύρισε στο Roland Garros

και για 3η φορά στην καριέρα της, έγινε πρωταθλήτρια σε Major τουρνουά.

Πως τα κατάφερε ; Χάνοντας μόλις δυο sets, στην πορεία της στη Νέα Υόρκη. Μέτρησε επτά νίκες με απολογισμό 14-2 κερδισμένων sets και επέστρεψε στις κατακτήσεις τίτλων στο Tour, μετά από τρεις μήνες.

Με τον πλέον εμφατικό τρόπο, ολοκλήρωσε τη σεζόν της στα Grand Slam τουρνουά η 21χρονη, που, ναι μεν χρειάστηκε να κάνει δυο ανατροπές στην πορεία της προς τον τίτλο, όμως, έδειξε ξανά, γιατί ήταν η κορυφαία τενίστρια της σεζόν.

Η Σφιόντεκ, έβγαλε “αλώβητη” την 1η εβδομάδα αγώνων στις ΗΠΑ, μη χάνοντας set στους πρώτους τρεις γύρους του θεσμού.

Ξεκίνησε με άνετη νίκη 6-3, 6-0, επί της Ιταλίδας, Τζάσμιν Παολίνι, για να συνεχίσει κερδίζοντας δυο Αμερικανίδες σε 2ο και 3ο γύρο αντίστοιχα.

Πρώτα, απέκλεισε την πρωταθλήτρια του 2017 στο θεσμό, Σλόαν Στίβενς, με 6-3, 6-2. Δυο ημέρες αργότερα, κέρδισε με 6-3, 6-4 την Λορέν Ντέιβις και μπήκε στις “16” καλύτερες του US Open 2022.

Τα ζόρικα παιχνίδια της Πολωνής, ξεκίνησαν με το… καλησπέρα, στην 2η εβδομάδα αγώνων της διοργάνωσης. Χρειάστηκε ανατροπή για να κάμψει την αντίσταση της φορμαρισμένης Γερμανίδας, Ζουλ Νιμάιερ, με 2-6, 6-4, 6-0.

Αφού τα κατάφερε απέναντι στη Νιμάιερ, η Σφιόντεκ χρειάστηκε να επιδείξει απόλυτη ψυχραιμία και στα δυο επόμενα παιχνίδια της, για να “σφραγίσει” τη θέση της στον παρθενικό US Open τελικό της.

Απέκλεισε στα προημιτελικά, με 6-3, 7-6(4), την, σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, Τζέσικα Πεγκούλα, πριν κάνει ακόμη μια μεγάλη ανατροπή, θέτοντας νοκ-άουτ την Αρίνα Σαμπαλένκα, με 3-6, 6-1, 6-4. Με αυτή τη νίκη, μπήκε τελικό.

Εκεί, την περίμενε η Ονς Ζαμπέρ, που λίγες εβδομάδες πριν, είχε ηττηθεί από την Έλενα Ριμπάκινα, στον τελικό του Wimbledon. Η Τυνήσια, δεν τα κατάφερε ούτε απέναντι στην Σφιόντεκ.

Γιατί ; Διότι, η 21χρονη Πολωνή, ήταν πολύ καλή για να χάσει. Με 6-2, 7-6(5), η Νο1 τενίστρια του κόσμου, κέρδισε την αντίπαλό της και κατέκτησε τον 3ο Grand Slam τίτλο της καριέρας της, 2ο μέσα στο 2022 και συνολικά έκανε δικό της τον 10o WTA τίτλο της, εκείνη τη στιγμή.

The post Ανασκόπηση 2022: Δικό της και το US Open appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα