Ανασκόπηση 2022: Blackjack για τον Τζόκοβιτς στο Λονδίνο (vids)

Ιούνιος 2022. Ξεκινάει ίσως το πιο ιδιαίτερο Major όλων των εποχών μετά από τις κυρώσεις που επέβαλλε αρχικά το Wimbledon σε Ρώσους και Λευκορώσους, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η συμμετοχή τους, για να ακολουθήσει η αντίδραση των θεσμών του τένις, στην οποία απέσυραν όλους τους βαθμούς από το τουρνουά!

Η συνέχεια ήταν ακόμα καλύτερη καθώς οι θεσμοί όχι

μόνο άφησαν χωρίς βαθμούς το Wimbledon, αλλά αφαίρεσαν από τους παίκτες, όπως θα γινόταν σε κανονικές συνθήκες και τους περσινούς βαθμούς…

Μέσα σε αυτό το κλίμα ξεκίνησε το τουρνουά με το μεγάλο φαβορί να είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος πήγε στο Λονδίνο χωρίς να αγωνιστεί σε warm up τουρνουά στο γρασίδι (όπως συνηθίζει άλλωστε). 

Ο Σέρβος είχε μείνει πίσω ήδη δύο Grand Slam (20) μετά από τις τεράστιες κατακτήσεις του Ράφα Ναδάλ σε Australian Open και Roland Garros (22) και ήθελε όσο τίποτα άλλο να μειώσει την απόσταση και μάλιστα σε μια επιφάνεια που του ταιριάζει. 

Με το “καλημέρα” ο Νο1 του ταμπλό χάνει set από τον Νοτιοκορεάτη Σουν Γου Κβον, όμως στα δύο επόμενα παιχνίδια με Θανάση Κοκκινάκη και Μιομίρ Κετσμάνοβιτς θα κάνει απίθανα πράγματα κερδίζοντας χωρίς να χάσει set

Στον 4ο γύρο ο Τζόκοβιτς θα ξεπεράσει την αντίσταση του φορμαρισμένου εκείνο το διάστημα στο γρασίδι, τον Ολλανδό Τιμ φαν Ριτχτόφεν ωστόσο θα χάσει και πάλι set

Η τρομακτική ανατροπή κόντρα σε Σίνερ

Στα προημιτελικά ο Τζόκοβιτς θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο του Σίνερ που με τη σειρά του προέρχεται από την τεράστια πρόκριση κόντρα στον Κάρλος Αλκαράθ με 3-1. 

Ο Ιταλός δείχνει να είναι σε εξαιρετική κατάσταση κάτι που αποδεικνύεται και εντός court με τον Σίνερ να κατακτά τα δύο πρώτα sets με 7-5, 6-2 σοκάροντας τους πάντες στο κεντρικό court. 

Ωστόσο, από εκείνο το σημείο και μετά ο Τζόκοβιτς θα κάνει ό,τι ακριβώς και κόντρα στον Λορέντζο Μουζέτι το 2021 στο Roland Garros και με 6-3, 6-2, 6-2 να φτάνει στην ολική ανατροπή και στην πρόκριση στα ημιτελικά. 

Από τα προημιτελικά μέχρι και τον τίτλο ο Τζόκοβιτς έχασε το 1ο set και στη συνέχεια ήταν ασταμάτητος. Το ίδιο έκανε με τον Κάμερον Νόρι, μπροστά στους συμπατριώτες του Βρετανού, όπου έχασε το 1ο set για να κατακτήσει τα τρία επόμενα.

Το ίδιο έκανε και στον τελικό κόντρα στον Νικ Κύργιο σε ένα παιχνίδι, το οποίο ουσιαστικά κράτησε ένα set με τον Τζόκοβιτς να κάνει τρομερά πράγματα στα επόμενα τρία φτάνοντας στη νίκη, αλλά και στο 21 Grand Slam στην καριέρα του. 

The post Ανασκόπηση 2022: Blackjack για τον Τζόκοβιτς στο Λονδίνο (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα