Αλκαράθ: “Θέλω να γίνω Νο1 και να πάρω Grand Slam”

Ο Ισπανός Κάρλος Αλκαράθ (18 ετών) είναι το νέο αστέρι του παγκοσμίου τένις και η ανοδική του πορεία στο τουρ (μέχρι στιγμής νούμερο 32 στον κόσμο, 1 ATP τίτλος) ρίχνει όλο και περισσότερο τα φώτα πάνω του.

H ATP σε αφιέρωμα της, παρουσίασε τη διαδρομή που έχει διανύσει ο νεαρός τενίστας από τα Challenger μέχρι τα Grand Slam, μαζί με συνεντεύξεις που παραχώρησε ο ίδιος και ο προπονητής του ο μεγάλος Χουάν Κάρλος Φερέρο.

O

Αλκαράθ αποκάλυψε πως η γνωριμία του με τον τωρινό του κόουτς πραγματοποιήθηκε πριν 4 χρόνια και πως μάλιστα ο Φερέρο τον προσέγγισε θέλοντας να δουλέψει μαζί του. Η συνεργασία αυτή έχει αποδειχθεί άκρως επιτυχημένη με τον νεαρό να πετυχαίνει τον αρχικό στόχο που είχε τεθεί φέτος, την άνοδο δηλαδή στο top 50 της παγκόσμιας κατάταξης. Οι 27 νίκες του φέτος είναι ένας εντυπωσιακός αριθμός αν σκεφτεί κανείς πως το 2020 κατάφερε να πετύχει μόνο μία.

Η σκληρή δουλειά και η πιο ολοκληρωμένη προπόνηση που του επέβαλε ο Φερέρο βοήθησαν τον Ισπανό να βελτιωθεί σημαντικά (4 τίτλοι σε Challenger) και να ανταγωνίζεται πλέον τους καλύτερους παίκτες του κόσμου.

Η πρώτη νίκη σε κυρίως ταμπλό Grand Slam ήρθε φέτος στο Australian Open όπου ο Αλκαράθ είχε μάλιστα την ευκαιρία να προπονηθεί με τον Ράφαελ Ναδάλ.

“Είναι πολύ καλός και νέος. Έχει όλο το μέλλον για να βελτιωθεί και έχει ήδη φτάσει σε αυτό το επίπεδο σε τόσο νεαρή ηλικία. Έχει πολύ καλά στοιχεία στο παιχνίδι του και πιστεύω ότι θα έχει μια σπουδαία καριέρα” τονίζει μεταξύ άλλων ο Ισπανός θρύλος.

O Αλεξάντερ Ζβέρεφ μετά τον τελικό στο Ακαπούλκο δήλωσε πως ο Carlos “θα φτάσει στο top 10 μέχρι το 2024 και θα έχει μια πολύ επιτυχημένη και μακρά καριέρα”.

“Η συμβουλή που θα του έδινα είναι να μην κουβαλά όλες αυτές τις προσδοκίες που έχει από τον κόσμο. Πρέπει να προσπαθήσει να μείνει ήρεμος και να συνεχίσει να δουλεύει σκληρά όπως και κάνει.” δηλώνει ο Ferrero.

Η νοοτροπία του μεγάλου παίκτη διαχωρίζει τους top 20 από τους υπόλοιπους σύμφωνα με τον νεαρό Ισπανό, που στο US Open φέτος έφτασε μέχρι τον προημιτελιό κερδίζοντας τον Στέφανο Τσιτσιπά στα 5 σετ. Όταν στο τέλος ρωτήθηκε ποιοι είναι οι μεγάλοι του στόχοι για το μέλλον αποκάλυψε πως ονειρεύεται να γίνει νούμερο 1 στον κόσμο και να κερδίσει Grand Slam.

“Θέλω να κερδίσω Grand Slam και να γίνω Νο1 στον κόσμο” είπε χαρακτηριστικά ο νεαρός από τη Μούρθια.

Δανάη Μασκαλέρη

The post Αλκαράθ: “Θέλω να γίνω Νο1 και να πάρω Grand Slam” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα