Ζβέρεφ: “Το 2021 οι νέοι παίκτες έκαναν ένα βήμα μπροστά”

Ο “χρυσός” Ολυμπιονίκης του Τόκιο μίλησε ενόψει των τελικών της ATP στο Τορίνο,  που ξεκινούν την Κυριακή (14/11), για τη χρονιά που ολοκληρώνεται τονίζοντας ότι οι νέοι παίκτες έκαναν ένα μεγάλο άλμα, συμπληρώνοντας ότι το Top 10 απαρτίζεται πλέον από νέους παίκτες γεγονός που κάνει καλό στο άθλημα.

Μετά από μια σχεδόν 10ετή κυριαρχία των Big 3, με τους Ρότζερ Φέντερερ, Ράφα Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς να έχουν κατακτήσει από

20 Grand Slam, όλα δείχνουν ότι η νέα γενιά αρχίζει σιγά-σιγά να παίρνει τα ηνία

Τόσο ο 40χρονος Φέντερερ, όσο και ο 35χρονος Ράφα Ναδάλ συνεχίζουν να αναρρώνουν από τους τραυματισμούς τους οι οποίοι τους υποχρεώσαν να χάσουν σχεδόν τη μισή σεζόν φέτος, με τον Ελβετό να…αγνοείται από τον Ιούλιο και τον Ισπανό από τον Αύγουστο. 

Ακόμα και ο Τζόκοβιτς, ο οποίος κέρδισε φέτος τα 3 από τα 4 Grand Slam χρειάστηκε να κάνει ένα διάλειμμα περίπου 2 μηνών μέχρι να επιστρέψει και πάλι στα κορτ για να κατακτήσει το 37ο 1000άρι τουρνουά στην καριέρα του στο Παρίσι.

Νωρίτερα ο Σέρβος είχε χάσει την ευκαιρία να συνεχίσει να διεκδικεί το Golden Grand Slam, με τις ελπίδες να χάνονται μετά την ήττα στα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, ενώ στη Νέα Υόρκη έχασε την ευκαιρία να κατακτήσει το 21ο Major, αλλά και το σπάνιο Calendar Slam

“Οι νέοι τενίστες έχουν κατακτήσει όλα τα Masters 1000 εκτός από αυτά στη Ρώμη και το Παρίσι.”, δήλωσε ο Ζβέρεφ

“Η νίκη μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και η κατάκτηση του US Open από τον Ντανιίλ ήταν μια μεγάλη δήλωση από την πλευρά της νέας γενιάς. Νομίζω ότι οι νέοι παίκτες προχωρούν κι αυτό είναι μια φυσική εξέλιξη. Το Top 10 πλέον απαρτίζεται από νέα σε ηλικία παιδιά και νομίζω ότι αυτό είναι καλύτερο για το άθλημα.”

Η αλήθεια είναι ότι ο μέσος όρος της πρώτης 10άδας “μεγαλώνει” από την παρουσία του Νόβακ Τζόκοβιτς και του Ράφα Ναδάλ, οι οποίοι είναι οι μοναδικοί πλέον άνω των 30 ετών, ενώ οι υπόλοιποι 8 παίκτες είναι κάτω των 25.

Ο 24χρονος Γερμανός και Νο3 του κόσμου τοποθετήθηκε στον κόκκινο όμιλο των τελικών της ATP μαζί με τους Ντανιίλ Μεντβέντεφ (κάτοχος), τον Ιταλό Ματεό Μπερετίνι, αλλά και τον Πολωνό Χούμπερτ Χουρκάτς.

Θάνος Σταθόπουλος

The post Ζβέρεφ: “Το 2021 οι νέοι παίκτες έκαναν ένα βήμα μπροστά” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα