Αλκαράθ: “Θέλω να αντιμετωπίσω τον Ναδάλ και τον Τζόκοβιτς”

20:31 9/3/2022 - Πηγή: Tennis24

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του για την εφημερίδα Marca ο Νο19 του κόσμου και νέο αστέρι του Ισπανικού τένις Κάρλος Αλκαράθ μίλησε για τον πρόσφατο τίτλο που κέρδισε στο Ρίο, για τους Big-3 και για τους νέους στόχους που θέτει για τη συνέχεια της χρονιάς.

Για τον έντονο πανηγυρισμό στο Ρίο και τι του είπε ο Κάρλος Φερέρο μετά τη νίκη:

“Μπορεί να το γιόρτασα λίγο παραπάνω. Το γεγονός ότι υπήρχε περισσότερος κόσμος στο box της ομάδας, (ήταν και ο αδερφός μου εκεί),με

ενθουσίασε ιδιαίτερα. Ήταν όλα τα συναισθήματα που βγήκαν από μέσα μου εκείνη την ώρα. Έβγαλα ό,τι είχα μαζέψει από όλη την εβδομάδα. Ο προπονητής μου μου έδωσε συγχαρητήρια και είπε ότι πρέπει να συνεχίσουμε την σκληρή προπόνηση, ότι αυτό είναι απλώς ένα ξεκίνημα.”

Για το γεγονός ότι παίζει σκάκι πριν τους αγώνες:

“Το σκάκι με βοηθάει γιατί με αυτό είσαι συγκεντρωμένος και το κεφάλι σου δουλεύει. Με βοηθάει να είμαι πιο γρήγορος ψυχικά, να παρατηρώ πιο εύκολα, να βλέπω την κίνηση που θέλει να κάνει ο αντίπαλος και τη στρατηγική. Μένω συγκεντρωμένος όλη την ώρα. Στο σκάκι, όπως και στο τένις, χάνεσαι για μια στιγμή και το παιχνίδι είναι ήδη πολύ μπερδεμένο. Από αυτή την άποψη, είναι δύο αρκετά παρόμοιοι κλάδοι.”

Για τον στόχο του top-15 και τους στόχους μετά από αυτό:

Έχω ακόμα πέντε θέσεις και όταν το πετύχω, θα αναζητήσουμε νέους στόχους για το τέλος της χρονιάς. Προφανώς ονειρεύομαι να τελειώσω τη χρονιά στο top-10.

Για τα πιθανά μελλοντικά ματς με τον Ναδάλ και τον Τζόκοβιτς:

Θέλω να αντιμετωπίσω τον Τζόκοβιτς και να παίξω ξανά με τον Ράφα. Είμαι πιο ώριμος και διαχειρίζομαι καλύτερα τα συναισθήματά μου σε σχέση με τον αγώνα που έπαιξα με τον Ναδάλ στη Μαδρίτη. Αν παίξω μαζί του, θα είναι διαφορετικά. Μπορεί να με κερδίσει πάλι, αλλά νομίζω ότι θα είναι διαφορετικά.

Για την μεγάλη αλλαγή στη φυσική του κατάσταση:

Νιώθω πολύ καλύτερα σωματικά, πιο δυνατός, πιο έτοιμος. Η καλή φυσική κατάσταση είναι σημαντική για να μπορώ να υπομείνω σε απαιτητικούς αγώνες. Είναι κάτι που το έχουμε επιδιώξει με όλη την ομάδα. Δεν έχω σταματήσει να τρώω τίποτα γιατί δεν ήμουν ποτέ κάποιος που έτρωγε άσχημα. Αυτό που έχω βελτιώσει είναι τα συμπληρώματα, έχοντας μεγαλύτερη επίγνωση του πόσο σημαντικό είναι να τρώμε καλά. Ήταν ένα από τα κλειδιά της αλλαγής αυτής.

Για το αν πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει Grand Slam φέτος:

Φέτος ακόμα πιστεύω ότι δεν είμαι υποψήφιος για να κερδίσω ένα Grand Slam. Ναι, μπορώ να κερδίσω κάποια στιγμή, γιατί στο τένις όλα μπορούν να συμβούν. Αλλά φέτος δεν πρόκειται να πάω σε αυτά τα τουρνουά ως ένα από τα φαβορί ή έναν από τους υποψηφίους για να το κερδίσω.

Για το αν ονειρεύεται το Νο1 και τους μεγάλους τίτλους:

Ναι, σκέφτομαι πάντα πώς θα ήταν να είμαι νούμερο ένα, πώς θα ήταν να κερδίσω τον τελευταίο πόντο του πρώτου μου Grand Slam. Πάντα σκέφτομαι πώς θα γιόρταζα το πρώτο μου Grand Slam ή πώς θα πανηγύριζα τη νίκη στον αγώνα που θα μου χάριζε το νούμερο ένα στον κόσμο.

Για την αγαπημένη του επιφάνεια:

Είμαι παίκτης που προσαρμόζεται καλά στις επιφάνειες και νιώθω πολύ άνετα τόσο στο χώμα όσο και στο σκληρό. Πιστεύω ότι θα είμαι ένας τενίστας που θα παίζει λίγο καλύτερα στο σκληρό παρά στο χώμα λόγω του γεγονότος ότι τα περισσότερα τουρνουά είναι σε quick γήπεδο. Είμαι σίγουρος ότι θα καταλήξω να νιώθω πιο άνετα εκεί.

Δανάη Μασκαλέρη

The post Αλκαράθ: “Θέλω να αντιμετωπίσω τον Ναδάλ και τον Τζόκοβιτς” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα