Βιλάντερ: “Κορυφαίος στις δύσκολες στιγμές ο Ράφα”

18:50 9/3/2022 - Πηγή: Tennis24

Ο πρώην Νο1 του κόσμου και αναλυτής του Eurosport Ματς Βιλάντερ μίλησε για το καταπληκτικό ξεκίνημα της σεζόν του Ράφα Ναδάλ, δηλώνοντας έκπληκτος από την πορεία του και τονίζοντας αυτό που θεωρεί ότι τον ξεχωρίζει από τον Ρότζερ Φέντερερ και τον Νόβακ Τζόκοβιτς. 

“Γνωρίζουμε ότι κλείνει τα 36 κατά τη διάρκεια του Γαλλικού Όπεν και θα ήταν εκπληκτικό αν μπορούσε να συνεχίσει έτσι, όταν πραγματικά πιστεύαμε πέρυσι ότι βρισκόταν πολύ κοντά στο τέλος της καριέρας του. 

Δεν θα φανταζόμουν ποτέ ότι θα

μπορούσε να κάνει αυτό που κάνει. Όχι, ούτε σε ένα εκατομμύριο χρόνια δεν θα φανταζόμουν ότι ο Ραφαέλ Ναδάλ θα μπορούσε να το κάνει αυτό, όχι αυτό το κομμάτι της χρονιάς. 

Νιώθω ότι είναι πιο κοντά στα 16 απ’ ότι στα 36 χρονών πνευματικά και αυτό είναι που τον ξεχωρίζει από τους Big 3 για εμένα. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν κάποιοι καθηγητές ή επιστήμονες που ποτέ μα ποτέ δεν βαριούνται να αμφισβητούν τον εαυτό τους και να βρίσκουν το αποτέλεσμα του επόμενου προβλήματος που θα τους παρουσιαστεί. Με τον Ράφα συμβαίνει ακριβώς το ίδιο. 

Δεν νομίζω ότι υπήρξε ποτέ επαγγελματίας τενίστας που να βρίσκει πιο ευχάριστο να νιώθει φόβο, να φοβάται το αποτέλεσμα, να είναι νευρικός, να μην ξέρει πραγματικά τι πρόκειται να συμβεί στο τέλος ενός ματς. 

Έχει εμμονή με το κομμάτι της επίλυσης προβλημάτων της καριέρας του που είναι πρόθυμος να νιώσει αυτόν τον πόνο και να νιώσει αυτό το άγχος μόνο και μόνο για να μάθει τι υπάρχει στην επόμενη γωνία. Ο Ραφαέλ Ναδάλ είναι πρόθυμος να εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία.” 

Ο Ράφα Ναδάλ στοχεύει αυτή την εβδομάδα στην κατάκτηση ενός 4ου Indian Wells και είναι για πολλούς το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο. Αν το καταφέρει θα έχει σημειώσει το 3ο καλύτερο ξεκίνημα σεζόν στην Open Era, μόνο πίσω από τον Νόβακ Τζόκοβιτς το 2020 (26-0) και το 2011 (41-0). 

BNP PARIBAS OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-10h)

Δανάη Μασκαλέρη

The post Βιλάντερ: “Κορυφαίος στις δύσκολες στιγμές ο Ράφα” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα