Αλκαράθ: “Δεν είμαι στο επίπεδο του Νόβακ στα indoor” (vids)

Ο Κάρλος Αλκαράθ πήρε ένα τενιστικό μάθημα από τον Νόβακ Τζόκοβιτς, στο μεταξύ τους 2ο ημιτελικό των Nitto ATP Finals και αμέσως μετά παραδέχθηκε την ανωτερότητα του Σέρβου, ειδικά στις indoor επιφάνειες.

Ο 20χρονος Ισπανός, στο ντεμπούτο του σε ATP Finals, κατάφερε να ξεπεράσει τους ομίλους με ρεκόρ 2-1, όμως στα ημιτελικά έπεσε πάνω σε έναν απίθανο Τζόκοβιτς από τον οποίον ηττήθηκε με 6-3, 6-2 σε μιάμιση ώρα αγώνα, γνωρίζοντας την τρίτη του ήττα από τον

Νόλε σε πέντε αναμετρήσεις.

“Έπαιξε στο ίδιο επίπεδο σε ολόκληρο το ματς. Η ποιότητα των χτυπημάτων του ήταν απίστευτη. Έπαιξε πραγματικά βαθιά. Είναι δύσκολο να αποκτήσεις πλεονέκτημα από αυτό. Για μια ακόμη φορά, έδειξε γιατί είναι ο καλύτερος στον κόσμο” παραδέχθηκε ο Αλκαράθ ο οποίος είχε 0/4 break points στον αγώνα.

To Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης έκανε μια ακόμη παραδοχή στη συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας ότι το επίπεδο παιχνιδιού του σε indoor επιφάνεια, απέχει κατά πολύ από αυτό του Τζόκοβιτς.

“Αισθάνομαι ότι δεν είμαι στο επίπεδο του στο κλειστό γήπεδο προφανώς. Έχω παίξει σπουδαίους αγώνες στο Wimbledon, στο Cincinnati, στο Roland Garros. Ένιωσα σε εκείνο το ματς ότι είμαι στο επίπεδο… Προφανώς έχει περισσότερη εμπειρία από εμένα παίζοντας σε αυτά τα τουρνουά, σε αυτά τα γήπεδα” είπε.

“Ο Νόβακ έχει εξαιρετικό παιχνίδι επιστροφών. Απίστευτο. Με πίεσε στα όρια σε κάθε μπάλα, σε κάθε χτύπημα. Έβγαλα κι εγώ κάποιους σπουδαίους πόντους αλλά ήταν ένας καλός και μετά ακολουθούσαν 3-4 λάθη. Κόντρα στο Νόβακ, δεν επιτρέπεται να το κάνεις αυτό”

Ο Αλκαράθ έκλεισε με αισιοδοξία τη συνέντευξη Τύπου, μιλώντας για την επόμενη σεζόν.

“Αυτός ο αγώνας θα με βοηθήσει πολύ στην προετοιμασία για τη νέα χρονιά. Αυτή τη στιγμή ξέρω όλα τα πράγματα που πρέπει να βελτιώσω αν θέλω να είμαι εκεί, αν θέλω να κερδίσω τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο.

“Με τον Χουάν Κάρλος Φερέρο, πρέπει να μιλήσουμε για την προετοιμασία, τι πρέπει να εξασκηθούμε, τι πρέπει να κάνουμε. Προφανώς, θα ξαναδώ τον αγώνα για να δω την αδυναμία μου, απλά για να τη βελτιώσω και να γίνω καλύτερος παίκτης.

“Θα ξεχάσω όλα τα ματς που έπαιξα εναντίον του, τον τελικό του Wimbledon, το Σινσινάτι, το Ρολάν Γκαρός και θα επικεντρωθώ σε αυτό το ματς γιατί ένιωσα ότι πρέπει να βελτιώσω πολλά πράγματα αν θέλω να μείνω στο επίπεδό του” είπε χαρακτηριστικά.

ATP FINALS SINGLES DRAW | DOUBLES | STANDINGS | OOP (-1h)

The post Αλκαράθ: “Δεν είμαι στο επίπεδο του Νόβακ στα indoor” (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα